Politiek

Minister Bijleveld: den afgelopen dagen nog dertig tolken opgehaald

2 Mins read
Minister Bijleveld: den afgelopen dagen nog  dertig tolken opgehaald

Van den tolken diegene nog op Nederlandse lijsten stonden wegens uit Afghanistan te wordt geëvacueerd, zijn er nog dertig ter dat land achtergebleven. Dat valt op te maken uit ie weerwoord van minister Bijveleld op vragen van journalisten. Bijleveld zei dat van den 67 tolken diegene op eentje omlijsting stonden den afgelopen dagen ruwweg den tweede met hun gezinnen zoals Nederland is gekomen.,Volgens den demissionair minister van Defensie is met eentje fragment van den achtergebleven tolken voeling, maar vermag zij daarginds wegens veiligheidsredenen niets overheen zeggen.,Bijleveld zei voorts dat er totdat 15 augustus alreeds 111 tolken zoals Nederland waren gehaald. Met hun gezinnen zijn dat 500 mensen. Den Tweede Ruimte heeft er verschillende omkeren op aangedrongen den tolken zo snel mogelijk te leegruimen.,Nederland stopte gisteren op spoedeisend raad van den VS met evacuaties. Bijlevelds collega Kaag zei vanochtend nog ooit dat zij noch weet hoeveel mensen ter Afghanistan zijn achtergebleven diegene ter aanmerking kwamen wegens zoals Nederland te wordt gebracht. “Ie is eentje makkelijke vraag, maar ie weerwoord is lastig. Wij hebben lijsten, maar ik vermag noch één numero vermelden.”,Kaag weeskind erop dat ie exclusief wegens Nederlanders plusteken tolken zowel wegens andere groepen gaat, bijvoorbeeld wegens Afghanen diegene op eentje andere wijze voordat Nederland hebben gewerkt. Volgens Kaag plusteken Bijleveld wordt geprobeerd wegens den betrokkenen ter den toekomst alsnog zoals Nederland te halen. Ie kabinetkast trekt erin samen op met den Duitsers, Britten plusteken Fransen. “Wij zijn ter afwachting wie ie vliegveld beveiligt, plusteken of er weer vluchten mogen neerdalen”, zei Kaag.,Beide ministers reageerden geschokt op den aanslagen ter Kabul gisteren. Kaag sprak van “eentje trieste dag plusteken eentje intact slecht teken”. Bijleveld noemde den situatie dramatisch.,Den ministers wezen erop dat te den aanslagen van gisteren noch louter gemeenschap zijn omgekomen, maar zowel Amerikaanse militairen. Volgens Kaag plusteken Bijleveld is eentje hommage aan den Amerikanen op zijn positie. “Zij hebben ter den vuurlinie gestaan wegens alle evacuaties mogelijk te maken, zowel van Nederland”, zei Kaag. Volgens haar zijn te den aanslagen waarschijnlijk geen Nederlanders gedood, maar zij vermag ie wegens den puinhoop noch uitsluiten.,Op den vraag of ie kabinetkast noch voorheen met den evacuaties had willen par, antwoordde Kaag dat er nog eentje goede evaluatie moeten komen plusteken dat Nederland ter verhouding totdat andere Europese neerdalen “eentje mooie inzet” heeft voltooid. “Maar ie is nooit toereikend mits jouw kijkt zoals den aantallen, den snelle verslechtering ter plekke plusteken den nagenoeg onmogelijke deadline waar wij tegen moesten vechten.”,Ie kabinetkast bekijkt voorts hoe ie Afghanistan vermag helpen met humanitaire poetsvrouw. “Indien toeverlaat stopt, heeft dat enorme prestaties voordat Afghanistan plusteken zowel voordat den surplus van den regio”, zei Kaag.

Related posts
Politiek

Weliswaar geen 60 Nederlanders aan scheepsdek evacuatievlucht, maar vooral Afghaanse evacués

1 Mins read
Ter den menigte diegene den afgelopen dagen vanaf vliegtuig vanuit Afghanistan is geëvacueerd, zitten minder Nederlanders dan voorheen worden gedacht. Er waren…
Politiek

Den Jonge: zeven maanden na laatste vaccinatie boosterprik voordat wie wil

1 Mins read
Iedereen diegene eentje boosterprik wil hebben, schenkkan diegene krijgen ter den zevende maand na den laatste vaccinatie. Dat zegt minister Den Jonge…
Politiek

Den Jonge: boostercampagne wordt voordat iedereen versneld

1 Mins read
Iedereen diegene ene boosterprik wil hebben, schenkkan diegene krijgen te den zevende maand na den laatste vaccinatie. Dat zegt minister Den Jonge…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *