Politiek

Laatste evacuatievlucht gearriveerd op Schiphol, honderden evacués te Kabul afgebeld

2 Mins read
Laatste evacuatievlucht gearriveerd op Schiphol, honderden evacués te Kabul afgebeld

Rond 13.40 uur is op Schiphol den laatste vlucht van Defensie geland met evacués uit Afghanistan. Aan halskraag waren 87 Nederlandse passagiers.,Mogelijk komen straks vandaag of te ie weekend Nederlandse diplomaten plus militairen terug. Zij hielpen den afgelopen weken erbij den evacuaties uit den Afghaanse hoofdstad.,Gisteren vertrok den laatste Nederlandse evacuatievlucht. Ie is noch slagen alle mensen diegene op evacuatielijsten stonden mee te nemen. Zo konden 200 mensen diegene gisternacht te bussen onderweg waren zoals eentje Nederlandse evacuatievlucht uit Kabul op ie laatste ogenblik weliswaar noch mee. Reden wasgoed den verslechterende veiligheidssituatie erbij ie vliegveld, waar korte tijdstip straks aanslagen werden voltooid.,Den mensen hadden te horen gekregen dat zij op eentje evacuatielijst stonden, maar hun bussen keerden onverrichter zake wegens. Zij zijn afgebeld om Nederlandse diplomaten, veiligheidsfunctionaris bronnen aan den NOS. Van den meeste mensen is beroemd waar zij zijn plus hoe ie met zij is. Met veel van hoen schijnt nog welnu voeling te zijn.,Minister Bijleveld van Defensie zei vanochtend dat van den 67 tolken diegene nog op evacuatielijsten stonden, ruwweg den tweede nog te Afghanistan zit. Den surplus is zoals Nederland gebracht.,Den afgelopen weken hebben zoals verluidt 8500 mensen zichzelf gemeld erbij ie Nederlandse ambassadepersoneel te Afghanistan wegens te aanmerking te komen voordat evacuatie zoals Nederland. Zij deden eentje beroep op den verruiming van ie toelatingsbeleid diegene den Tweede Ruimte tien dagen geleden afdwong erbij ie demissionaire kabinetkast.,Eerst mochten exclusief Afghaanse tolken plus hun gezinnen zoals Nederland komen. Onder druk van den Tweede Ruimte worden dat verruimd zoals mensenrechtenactivisten, journalisten, fixers plus medewerkers van militairen. Ie is nog noch beroemd hoeveel van den 8500 mensen werkelijk rechtspraak hadden op evacuatie plus welke namen op vertreklijsten zijn gekomen.,Sinds den machtsovername van den Taliban, namen Nederlandse vliegtuigen meer dan 2500 mensen mee. Van hoen hadden 1600 mensen indien eindbestemming Nederland, liet ie kabinetkast gisteren weten.,Ie gaat onder meer wegens 800 Nederlanders, 300 tolken plus hun gezinsleden plus 211 ambassademedewerkers. Voorts gaat ie wegens medewerkers van den Europese Unie, den Verenigde Volken plus den NAVO, plus anderen diegene voordat evacuatie te aanmerking kwamen, zoals mensenrechtenverdedigers, lokale medewerkers van Nederlandse hulporganisaties plus mensen diegene voordat Nederlandse media werkten. ,Nederland schenkkan weinig verrichten voordat den achterblijvers. Den Nederlandse diplomaten plus militairen zijn weg plus den laatste Amerikanen vertrekken volgende week.,Ie kabinetkast meldde gisteren dat er eentje transportvliegtuig met eentje kleine menigte militairen achterblijft, voordat ie geval er “tegen den verwachting te” eentje potentie is totdat leegruimen. Dat toestel staat waarschijnlijk te eentje buurland.

Related posts
Politiek

Remkes: partijen zijn er nog noch uit, woensdag gevolgtrekkingen ter kabinetsformatie

1 Mins read
Aanstaande woensdag wordt er gevolgtrekkingen getrokken ter den kabinetsformatie. Dat heeft informateur Johan Remkes verwoord na overleg met den onderhandelaars van VVD,…
Politiek

Partijen hoewel sinds einde voormiddag hierbinnen onder informateur Remkes

1 Mins read
Den onderhandelaars van VVD, D66 plus CDA zitten hoewel sinds 11.30 uur vanochtend wegens den tafel met informateur Remkes. Den verwachting wasgoed…
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *