Politiek

Vandaag laatste Nederlandse evacuaties uit Kabul, ‘pijnlijk uur’ zeggen ministers 

2 Mins read
Vandaag laatste Nederlandse evacuaties uit Kabul, ‘pijnlijk uur’ zeggen ministers 

Nederland zullen zoals alle waarschijnlijkheid straks vandaag den laatste evacuatievluchten uit Afghanistan uitvoeren. Dat schrijven den demissionaire ministers Kaag plus Bijleveld plus staatssecretaris Broekers-Paard te eentje epistel aan den Tweede Ruimte. Te den epistel staat dat ie vertrekplan van ie ambassadeteam plus negentig militairen te werking is getreden. Zij zullen met den laatste vluchten vertrekken.,Den bewindslieden vermelden ie uitvallen van den evacuaties “eentje pijnlijk uur omdat ondanks alle inspanningen van den afgelopen tijdsperiode mensen diegene te aanmerking komen voordat evacuatie zoals Nederland achter zullen blijven”.,Kaag, Bijleveld plus Broekers-Paard schrijven dat den Verenigde Staten den Nederlanders hebben geïnformeerd dat zij willen vertrekken. Te eentje toelichting zei Kaag vanochtend dat er omvangrijke veiligheidsrisico’s zijn op den vliegveld. “Men spreekt van dreiging van eentje terreuraanslag.”,Den Verenigde Staten hebben Nederland met klemhaak verzocht te vertrekken, aldus Kaag:,Nederland riep vanochtend evacués te Kabul nu op noch meer zoals ie vliegveld te komen. Volgens ie ministerie van Buitenlandse Zaken wasgoed ie te ie vliegveld van den Afghaanse hoofdstad te risicovol worden plus waren den poorten van ie vliegveld gesloten. Mensen werden waarna opgeroepen zoals eentje veilige locatie elders te gaan.,Voorheen lukte ie trio bussen met Nederlanders wegens ie internationale vliegveld van Kabul te te komen. Den bussen moesten meer dan 24 uur wachten te eentje van den ingangen van den vliegveld, voordat zij totdat ie terrein werden toegelaten.,Te den bussen zaten te totaal 120 mensen, allen met eentje Nederlands paspoort, meldt eentje waterput diegene voeling heeft met inzittenden. Volgens Kaag plus Bijleveld wordt iedereen diegene nu op den vliegveld is voorts geholpen plus op eentje vliegtuig gezet. Maar er vermag nu niemand meer te komen. Kaag zei dat Nederland te dit tijdsperiode te totaal 1500 mensen heeft kunnen leegruimen. Bijleveld voegde eraan toe dat Nederland mits eentje van den laatste terechtkomen nog evacuaties heeft gedaan. Volgens haar is iedereen op ie vliegveld “te principe veilig”. ,Kaag plus Bijleveld weten noch hoeveel mensen achterblijven te Afghanistan. “Den lijsten groeien nog steeds plus er is zowel nog eentje vitaal tal Nederlanders plus hun gezinnen. Wij loeren nu met bondgenoten hoe wij hun voorts kunnen helpen”, zei den minister van Buitenlandse Zaken. Volgens Kaag blijft ie den inzet wegens iedereen diegene rechtspleging heeft op terugkeer of evacuatie te promoten. Zij benadrukte dat zij ginds nauwsluitend voeling overheen heeft met den Britten, Duitsers plus Fransen.,Den Amerikaanse, Britse plus Australische autoriteiten deden zowel eentje oproep wegens noch meer zoals ie vliegveld te komen. Gemeenschap diegene nog te ie vliegveld waren, worden gevraagd weg te gaan. Den situatie te den vliegveld is den afgelopen dagen plus uren steeds chaotischer plus gevaarlijker worden.,Den Britse minister van Defensie Heappey zegt dat er “zeer, zeer betrouwbare kennisgeving” is overheen eentje dreigende aanslag op ie vliegveld.,Kijk hier zoals zijn verklaring:,Te den Kamerbrief staat dat totdat plus met 31 augustus eentje Nederlandse C-130 met eentje klein team militairen afwezig blijft te den regio. Dat toestel is snel toepasbaar mits er, verschillend dan nu gedacht, weliswaar mogelijkheden zijn wegens nog mensen vanuit Kabul te veiligheid te brengen. Waar ie vliegtuig plus den militairen op eentje plek wachten is noch manifest.,Den Verenigde Staten hebben aangekondigd dat zij uitwendig 31 augustus helemaal weg willen zijn uit Afghanistan. Dat betekent dat te den dagen daaraan voorafgaand omvangrijke aantallen Amerikaanse militairen plus stoffelijk ie land willen verlaten. Daarom komt er nu nu eentje staart aan den vluchten.,Zowel andere terechtkomen uitvallen met den luchtbrug. Frankrijk kondigde eentje twee uur voordat Nederland aan na vandaag geen mensen meer te leegruimen. België voert nu nu geen vluchten meer uit, zo worden gisteravond beroemd. Den Belgische premier Den Croo verwees zoals den dreiging van aanslagen. Hij zei dat België den afgelopen dagen te totaal iets meer dan 1400 mensen heeft geëvacueerd.

Related posts
Politiek

Remkes: partijen zijn er nog noch uit, woensdag gevolgtrekkingen ter kabinetsformatie

1 Mins read
Aanstaande woensdag wordt er gevolgtrekkingen getrokken ter den kabinetsformatie. Dat heeft informateur Johan Remkes verwoord na overleg met den onderhandelaars van VVD,…
Politiek

Partijen hoewel sinds einde voormiddag hierbinnen onder informateur Remkes

1 Mins read
Den onderhandelaars van VVD, D66 plus CDA zitten hoewel sinds 11.30 uur vanochtend wegens den tafel met informateur Remkes. Den verwachting wasgoed…
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *