Politiek

Rutte: verschrikkelijk dat mensen noch meer zoals vliegveld Kabul kunnen

1 Mins read
Rutte: verschrikkelijk dat mensen noch meer zoals vliegveld Kabul kunnen

Ie kabinetkast vindt ie “verschrikkelijk nieuwsbericht” dat mensen diegene nog op weg waren zoals ie vliegveld van Kabul daarginds noch meer naartoe kunnen. Dat zei demissonair premier Rutte te eentje korte verklaring overheen den toestand te Afghanistan. Hij zei dat den situatie op ie vliegveld van Kabul den afgelopen uren zo is verslechterd dat er nu zowel eentje terreurdreiging is.,Vroeger maakte ie kabinetkast nu vertrouwd dat Nederland na vandaag geen evacuatievluchten uit Kabul meer uitvoert. Dat gebeurt na eentje urgent raadgeving van den Verenigde Staten wegens uit ie land te vertrekken.,Nederland plus andere terechtkomen hebben dus te horen gekregen dat er eentje terreurdreiging op ie vliegveld is plus den Amerikanen willen volgende week dinsdag helemaal weg zijn uit Afghanistan. Zij willen den dagen ervoor hun militairen plus tastbaar ie land uitbrengen.,Ie kabinetkast heeft daarom eentje ‘vertrekplan’ te werking pretenderen. Ie is den bedoeling dat den nog aanwezige Nederlandse militairen plus ie ambassadepersoneel met den laatste vluchten ie land verlaten.,Nederland heeft mensen diegene nog op weg waren gevraagd noch meer zoals ie vliegveld te gaan. Rutte hij noemde ie “relatief inderdaad nieuwsbericht gedurende nu dit kommer” dat vannacht bussen met 118 mensen veilig op ie vliegveld zijn gearriveerd. “Maar ie is slecht nieuwsbericht dat wij Nederlanders met hun gezinnen plus anderen diegene wij hadden willen ontruimen, op dit uur noch kunnen meenemen.”,Volgens Rutte werkt ie kabinetkast er “koortsachtig” aan wegens hun zo inderdaad mogelijk te ondersteunen. Nederland werkt erin samen met andere Europese terechtkomen plus terechtkomen te den regio.

Related posts
Politiek

Remkes: partijen zijn er nog noch uit, woensdag gevolgtrekkingen ter kabinetsformatie

1 Mins read
Aanstaande woensdag wordt er gevolgtrekkingen getrokken ter den kabinetsformatie. Dat heeft informateur Johan Remkes verwoord na overleg met den onderhandelaars van VVD,…
Politiek

Partijen hoewel sinds einde voormiddag hierbinnen onder informateur Remkes

1 Mins read
Den onderhandelaars van VVD, D66 plus CDA zitten hoewel sinds 11.30 uur vanochtend wegens den tafel met informateur Remkes. Den verwachting wasgoed…
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *