Politiek

Rutte: terreurdreiging op vliegveld Kabul, verschrikkelijk dat mensen noch weg kunnen

2 Mins read
Rutte: terreurdreiging op vliegveld Kabul, verschrikkelijk dat mensen noch weg kunnen

Ie kabinetkast vindt ie “verschrikkelijk televisiejournaal” dat mensen diegene nog op weg waren zoals ie vliegveld van Kabul ginds noch meer naartoe kunnen. Dat zei demissonair premier Rutte te ene korte verklaring overheen den toestand te Afghanistan. Hij zei dat den situatie op ie vliegveld van Kabul den afgelopen uren zo is verslechterd dat er nu zowel ene terreurdreiging is.,Voordien maakte ie kabinetkast alhoewel vertrouwd dat Nederland na vandaag geen evacuatievluchten uit Kabul meer uitvoert. Dat gebeurt na ene spoedeisend raad van den Verenigde Staten wegens uit ie land te vertrekken.,Nederland plusteken andere neerdalen hebben dus te horen gekregen dat er ene terreurdreiging op ie vliegveld is plusteken den Amerikanen willen volgende week dinsdag helemaal weg zijn uit Afghanistan. Zij willen te den dagen ervoor hun militairen plusteken stoffelijk ie land uit brengen.,Ie kabinetkast heeft daarom ene ‘vertrekplan’ te werking poneren. Ie is den bedoeling dat den nog aanwezige Nederlandse militairen plusteken ie ambassadepersoneel met den laatste vluchten ie land verlaten.,Nederland heeft mensen diegene nog op weg waren gevraagd noch meer zoals ie vliegveld te gaan. Rutte noemde ie “relatief ja televisiejournaal tijdens alhoewel dit kommer” dat vannacht bussen met 118 mensen veilig op ie vliegveld zijn gearriveerd.,”Maar ie is slecht televisiejournaal dat wij Nederlanders met hun gezinnen plusteken anderen diegene wij hadden willen ontruimen, op dit uur noch kunnen meenemen.” Volgens Rutte werkt ie kabinetkast er “koortsachtig” aan wegens kip zo ja mogelijk te ondersteunen. Hij noemde dat ene “heilige plicht”. Nederland werkt daarbij samen met andere Europese neerdalen plusteken neerdalen te den regio.,“Samen met andere neerdalen werken wij eraan wegens dit mensen ondersteunen”, zei demissionair premier Rutte:,Overheen den kritiek dat ie kabinetkast te laat te aktie is gekomen wegens mensen uit Afghanistan weg te halen, zowel van veel Kamerleden, zei Rutte dat iedereen is overvallen voort den vlugheid waarmee Kabul is gevallen. “Maar watten welnu of noch ja is getogen, gaan wij straks nog te toegangsbewijs brengen. Mits er onjuistheden zijn geproduceerd, ben ik den eerste wegens diegene toe te geven.”,Ie kabinetkast zegt den afgelopen tijdstip 1500 mensen te hebben geëvacueerd. Hoeveel er wordt achtergelaten, weet ie noch precies. Volgens den premier gaat ie wegens ene vorstelijk tal.,Televisiekanaal mits andere leden van ie kabinetkast nam Rutte scherpgerand afstand van den demonstranten te Ede diegene dit week protesteerden tegen den overkomst van Afghanen te legerplaats Den Harskamp. “Ik wasgoed intens geraakt; hoe kun jij ie nou te jij stamhoofd halen wegens dit zo te uitrichten mits jij zowel weet dat dit gehoord wordt voort mensen diegene getraumatiseerd terugkeren uit Afghanistan?” Volgens den premier “snapt ie overgrote eindje van Nederland dat dit mensen zijn diegene onze dekking verdienen, plusteken diegene voordat onzerzijds gewerkt hebben.”,Rutte vindt den betogers onbeschaafd. Hij vroegtijdig mensen diegene ie oneens zijn met ie regelgeving noch te demonstreren op plekken waar Afghanen wordt opgevangen, maar bijvoorbeeld op ie Malieveld. Den premier benadrukte dat den Afghanen nu zolang zijn gehuisvest plusteken dat zij straks zo veel mogelijk zoals andere plekken wordt gebracht.,“Ik wasgoed intens geraakt voort den protesten”, zei Rutte: ,Volgens Rutte zijn den Nederlandse missies te Afghanistan erna noch zinloos geweest. Hij zei dat ie na 11 september 2001 onvervalst nodig wasgoed wegens met den wereldgemeenschap te voorkomen dat er nieuwe terreurdaden werden voltooid. “Maar watten zeer teleurstellend is, is hoe dit afloopt plusteken hoe snel den Taliban ie land weer hebben overgenomen.”

Related posts
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…
Politiek

Mona Keijzer schenken Kamerzetel op plus verlaat ermee landelijke staatsbeleid

1 Mins read
Mona Keijzer schenken haar Tweede Kamerzetel op plus verlaat den landelijke staatsbeleid. Afgelopen zaterdag worden Keijzer (CDA) ontslagen indien staatssecretaris van Economische…
Politiek

'Zware bewaking voordat premier Rutte, dreiging uit criminele hoek'

1 Mins read
Premier Rutte heeft toegevoegd zware bewaking gekregen omdat hij mogelijk mikpunt is van eentje aanslag of ontvoering onderbrak den georganiseerde misdaad. Dat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *