Politiek

Nederland stopt vandaag met evacuaties uit Afganistan

1 Mins read
Nederland stopt vandaag met evacuaties uit Afganistan

Nederland zou zoals alle waarschijnlijkheid straks vandaag den laatste evacuatievluchten uit Afghanistan uitvoeren. Dat schrijft den demissionaire minister Kaag plus Bijleveld te ene geschreven aan den Tweede Ruimte. Ter den geschreven staat dat ie vertrekplan van ie ambassadeteam plus den militairen te werking is getreden.,Den ministers vermelden dat ene pijnlijk uur omdat “ondanks alle inspanningen van den afgelopen tijdsperiode mensen diegene te aanmerking komen voordat evacuatie zoals Nederland achter zullen blijven”. Kaag plus Bijleveld schrijven dat den Verenigde Staten den Nederlanders hebben geïnformeerd dat zij willen vertrekken.,Nederland riep vroeger vanochtend evacués te Kabul ofschoon op noch meer zoals ie vliegveld te komen. Volgens ie ministerie van Buitenlandse Zaken wasgoed ie te ie vliegveld van den Afghaanse hoofdstad te hachelijk word plus waren den poorten van ie vliegveld gesloten. Mensen worden waarna opgeroepen zoals ene veilige locatie elders te gaan.,Den Amerikaanse, Britse plus Australische autoriteiten deden vroeger eenzelfde soort oproep. Landbewoners diegene nog te ie vliegveld waren, worden gevraagd weg te gaan. Den situatie te den vliegveld is den afgelopen dagen plus uren steeds chaotischer plus gevaarlijker word. Den Britse minister van Defensie Heappey heeft verwoord dat er “zeer, zeer betrouwbare kennisgeving” is overheen ene dreigende aanslag op ie vliegveld.,Voordien lukte ie drietal bussen met Nederlanders wegens ie internationale vliegveld van Kabul hierbinnen te komen. Den bussen moesten meer dan 24 uur wachten te ene van den ingangen van den vliegveld, voordat zij totdat ie terrein werden toegelaten.,Ter den bussen zaten te totaal 120 mensen, iedereen met ene Nederlands paspoort, meldt ene inspiratiebron diegene voeling heeft met inzittenden. Of den inzittenden Kabul tijdelijk hebben verlaten, kon ie ministerie van Defensie te Greneboom Liguster noch zeggen.

Related posts
Politiek

Hierover vasthouden den hoofdrolspelers ter den formatie den kaken op jawel

3 Mins read
Na ie maandenlange wie-met-wie-geharrewar is den formatie ene week geleden tenslotte ter den inhoudelijk stadium terechtgekomen. Viertal partijen onderhandelen overheen watten ene…
Politiek

CDA-bestuur draagt Hans Huibers voordat indien nieuwe voorzitter

1 Mins read
Ie partijbestuur van ie CDA heeft voormalige Tweede Kamerlid Hans Huibers voorgedragen indien nieuwe voorzitter. Hij maakt daardoor volwassene mogelijkheid wegens op…
Politiek

CDA-bestuur draagt Hans Huibers voordat mits nieuwe voorzitter

1 Mins read
Ie partijbestuur van ie CDA heeft voormalige Tweede Kamerlid Hans Huibers voorgedragen mits nieuwe voorzitter. Hij maakt daardoor volwassene mogelijkheid wegens op…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *