Politiek

‘Weer druk te ie najaar op IC’s doorheen corona, terwijl verpleegkundigen weglopen’

1 Mins read
‘Weer druk te ie najaar op IC’s doorheen corona, terwijl verpleegkundigen weglopen’

Erbij uitgestrekte ziekenhuizen zijn ie afgelopen schooljaar meer IC-verpleegkundigen vertrokken dan erop kwamen. Dat schenkkan ie komend najaar weer totdat eentje verzwikking van den zorg leiden, indien ie tal coronapatiënten toeneemt.,Den Volkskrant maakte eentje rondgang ter veertien uitgestrekte ziekenhuizen. Ie Mokum UMC krijgt twintig fulltimeplekken noch invulling, den Noordwest Ziekenhuisgroep te Noord-Nederland zoekt nog tien IC-verpleegkundigen, televisiekanaal indien ie Medisch Spectrum Twente.,Ie gevolg is dat ziekenhuizen minder IC-bedden vacant hebben. Zo heeft ie UMC Groningen acht bedden minder dan vorig schooljaar, terwijl ie er zes meer had willen hebben.,Intensivist Dirk Gommers maakt zichzelf ginds zorgen overheen, zowel omdat ie tal coronabesmettingen op den IC’s hoger is dan vorig schooljaar. “Precies eentje schooljaar geleden op 24 augustus hadden wij 41 patiënten op den IC ligt plus nu 230”, zei hij te ie tv-programma Op1.,Gommers wijt den verrijking van ie tal besmettingen aan den deltavariant. Ondanks den vaccinaties treffen meer mensen besmet dan vorig schooljaar, waarna er nog geen vaccin wasgoed.,Meer verpleegkundigen scholen helpt onvoldoende, omdat den uitstroom zowel toeneemt, stelt zowel hij vast. “Mensen zeggen: dit is noch meer mijn vriesvak. Den stellage is eruit.”,Volgens Gommers willen wij ermee leven dat coronapatiënten onveranderlijk eentje vitaal deeg op den IC’s leggen, terwijl ie den bedoeling wasgoed dat den uitgestelde zorg zullen wordt ingelopen.,”Dit betekent dat wij keuzes willen maken. Kunnen wij ongestraft maar operaties blijven uitstellen, of willen wij weliswaar zeggen: dit is den kapitaal van den intensive care te Nederland?”,Mits hij zullen willen uitzoeken tussen ie verzorgen van één coronapatiënt plus ie verzorgen van acht mensen diegene eentje openhartoperatie willen ondergaan, kiest hij voordat den acht hartpatiënten. Maar dat is eentje smaak diegene den samenleving indien geheel moeten maken, zegt Gommers.,Ter eentje reactie op ie tekort aan IC-verpleegkundigen zegt minister Den Jonge dat hij alles op alles zet wegens voldoende mensen op te leiden. “Plus ziekenhuizen loeren wederzijds hoe zij den spreiding van patiënten kunnen volhouden, zodat jouw den lasten verdeelt.”,Den demissionaire minister van Volksgezondheid benadrukt dat den IC-capaciteit hoewel is verhoogd, “Maar den kapitaal is gewoon beperkt, wij willen alles exporteren wegens diegene zo wasgoed mogelijk op peil te vasthouden, maar zomaar even uitbreiden is huwelijksinzegening noch mogelijk.”

Related posts
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…
Politiek

Mona Keijzer schenken Kamerzetel op plus verlaat ermee landelijke staatsbeleid

1 Mins read
Mona Keijzer schenken haar Tweede Kamerzetel op plus verlaat den landelijke staatsbeleid. Afgelopen zaterdag worden Keijzer (CDA) ontslagen indien staatssecretaris van Economische…
Politiek

'Zware bewaking voordat premier Rutte, dreiging uit criminele hoek'

1 Mins read
Premier Rutte heeft toegevoegd zware bewaking gekregen omdat hij mogelijk mikpunt is van eentje aanslag of ontvoering onderbrak den georganiseerde misdaad. Dat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *