Politiek

Ministers overheen evacuatie Kabul: na vrijdag ingewikkeld, noch iedereen vermag mee

2 Mins read
Ministers overheen evacuatie Kabul: na vrijdag ingewikkeld, noch iedereen vermag mee

Minister Kaag denkt dat er “ene omvangrijke zekerheid” is dat Nederland noch alle mensen uit Afghanistan vermag ontruimen diegene ie kabinetkast wil. Zij zei vanochtend dat den lijsten met mensen diegene zichzelf aanmelden steeds langer wordt. Zij voegde eraan toe dat er veel meer Nederlanders te Afghanistan zijn dan beroemd wasgoed plus zowel dan jou zullen veronderstellen. “Er is ofschoon sinds klas plus dag ene intact streng ontkennend reisadvies wegens zoals Afghanistan te gaan”, benadrukte zij.,Den demissionaire minister van Buitenlandse Zaken zei dat den puinhoop rondom ie vliegveld van Kabul steeds groter wordt, omdat honingbij velen den paniek is toegeslagen. Volgens Kaag doet ie kabinetkast er samen met vooral den Duitsers plus den Britten “tegen den pendule te” alles aan wegens zoveel mogelijk mensen zoals ie vliegveld te krijgen: “Elk persoon dat wij kunnen redden, ginds staan wij voordat.”,Gisteravond worden verstaanbaar dat Nederlandse speciale troepen te Kabul mensen schuldig wegens hoen zoals ie vliegveld te brengen. Ie kabinetkast wil ginds wegens veiligheidsredenen noch te veel details overheen vergeten, maar minister Bijleveld van Defensie zei vanochtend dat zij “den mannen op den plek alle creativiteit heeft gegeven wegens te uitvoeren watten zij kunnen uitvoeren”. Volgens haar willen er nog honderden mensen wordt geëvacueerd.,Bijleveld zei zowel dat zij geen datum weet wanneer den operatie klaar moeten zijn. Zij weeskind erop dat den Amerikanen er “ene veel dagen” voordat nodig hebben wegens ofschoon hun mensen weg te krijgen. Maar den tijdsdruk is schel: op den vraag of Nederland na vrijdag nog mensen vermag ontruimen, antwoordde zij dat dat intact ingewikkeld is.,Kaag zei voorts dat zij samen met andere bondgenoten probeert den evacuaties uit Afghanistan te versnellen, nu den Amerikaanse voorzitter Biden vasthoudt aan vertrek van den Amerikaanse militairen na diegene datum. Ie kabinetkast overlegt met den bondgenoten hoe ie zowel na 31 augustus ondersteuning vermag blijven bieden.,Volgens Kaag heeft Nederland totdat nu 1200 mensen uit Afghanistan geëvacueerd. “Wij hebben zowel ene vitaal veel mensen op den vliegveld kunnen krijgen met den bus, maar welnu met intact veel problemen”, verduidelijkte den minister.,Zowel Bijleveld indien Kaag nam afstand van den demonstranten diegene gisteren protesteerden tegen den overkomst van honderden vluchtelingen op legerplaats Den Harskamp. “Ie is verschrikkelijk. Dit mensen willen ene keer zoals zoals den tv loeren wegens te zien watten er elders te den wereld gebeurt plus hoe blijmoedig zij willen zijn dat wij hier vrij zijn”, zei Bijleveld.,Kaag voegde eraan toe dat zij meer ‘verwarmd’ wordt voort andere reacties: “Mensen diegene langskomen, diegene spulletjes afleveren, diegene toestaan zien dat wij respect hebben plus dat wij er zijn voordat mensen te noodwendigheid. Dat zijn den Nederlandse waarden.”

Related posts
Politiek

Ministerraad zonder, maar formatieweekend mét Kaag

1 Mins read
Den ministerraad vergadert vandaag zonder ene minister van Buitenlandse Zaken, na ie vertrek uit ie kabinetkast van D66-leider Kaag gisteravond. Uit den…
Politiek

Tweede Ruimte wil strengere uitstootnormen voordat Tata Stengel

1 Mins read
Eentje meerderheid ter den Tweede Ruimte wil strengere milieunormen voordat Tata Stengel. Partijen steunen den oproep van GroenLinks aan ie demissionaire regering…
Politiek

Meerderheid Tweede Ruimte eist hoger wedde te den zorg, winstbelasting opwaarts

1 Mins read
Eentje meerderheid van den Tweede Ruimte eist weer dat den salarissen te den zorg opwaarts gaan. Partijen hebben zowel eentje project geproduceerd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *