Politiek

Zolang reserve wedde voordat personeel op scholen met achterstanden

1 Mins read
Zolang reserve wedde voordat personeel op scholen met achterstanden

Leraren, onderwijsassistenten plusteken schoolleiders diegene werken op scholen met veel achterstanden krijgen den komende twee schooljaar reserve wedde. Ie gaat wegens ene toelage van modaal 8 procent, bedoeld voordat vestigingen ter zowel ie primair onderwijs mits ie voortgezet (speciaal) onderwijs. Met den schaderegeling wil ie ministerie van Onderwijs ie aantrekkelijker maken wegens op dit scholen te werken.,”Scholen staan voordat den omvangrijke vraagstuk wegens leervertragingen mits gevolg van corona ter te halen”, licht demissionair minister Slob van Onderwijs toe. “Op scholen met veel uitdagende leerlingen is dit reserve ingewikkeld. Dit scholen hebben den meeste moeite met ie lerarentekort: ie verloop van personeel is hoger plusteken zij krijgen vacatures moeilijker vervuld.”,Volgens ie ministerie heeft 15 procent van den scholen ter Nederland te maken met “uitdagende leerlingen” plusteken (ene risico op) achterstanden. Dat betekent dat weids 1300 vestigingen ter aanmerking komen voordat den nieuwe schaderegeling. Zij krijgen volgens Slob dit week te horen voordat welke zijn zij ter aanmerking komen.,Den hoogte van den toelage voordat ie onderwijspersoneel op scholen met achterstanden is onderschikkend van onder meer ie veel leerlingen.,Ie poen komt uit ie Vaderlands Programma Onderwijs, waarmee den overheid achterstanden probeert weg te werken diegene scholieren voort corona hebben opgelopen. Scholen kunnen er ter den schooljaren 2021-2022 plusteken 2022-2023 recht op maken. Minister Slob zegt te vatten dat scholen ie liefst structureel poen willen, maar volgens hem vermag ie demissionaire regering dat noch uitgeven.

Related posts
Politiek

Ruimte buigt zichzelf overheen overkomst 2000 Afghanen plus zijdelings overheen nieuwe e-mails

2 Mins read
Tweede Kamerleden willen vanmiddag verstaanbaar maken of zij instemmen met ie kabinetsplan wegens wijd 2000 Afghanen zoals Nederland te halen. Ter ie…
Politiek

Man van 22 uit Mokum vast voordat schatten moordaanslag op Rutte

1 Mins read
Den politie heeft dit zomer ene man van 22 uit Mokum opgepakt diegene mogelijk ene moordaanslag wilde plegen op premier Rutte. Dat…
Politiek

Den Jonge: coronapas voorlopig nog welnu even nodig

1 Mins read
Minister Den Jonge gaat ervan uit dat den coronapas nog noch ter den eerste week van november wordt afgeschaft. “Ik denken dat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *