Politiek

Partijen willen opheldering overheen porties privégegevens voort Ruimte van Koophandel

1 Mins read
Partijen willen opheldering overheen porties privégegevens voort Ruimte van Koophandel

Bij1 plus D66 willen opheldering van ie regering overheen den wijze waarop den Ruimte van Koophandel met privéadressen is omgegaan. Volgens den Kamerleden Simons plus Van Ginneken zijn er privéadressen van zeker 2000 mensen terechtgekomen ter iemand diegene daarheen geen rechtspraak op had.,Ie zullen gaan wegens gegevens van onder anderen Kamerleden, (ex-)bestuursleden van Bij1 plus Dwars, den jongerenorganisatie van GroenLinks, plus van studentenvereniging LSVb.,Den Ruimte van Koophandel heeft den betrokkenen er vorige week zelf overheen geïnformeerd dat adressen zijn opgevraagd voort ene vroegere jurist, plus aangekondigd dat er maatregelen zijn genomen wegens dit voortaan te voorkomen.,Exclusief ene beperkt veel instanties plus beroepsgroepen schenkkan privéadressen opvragen uit ie Handelsregister ter den Ruimte van Koophandel. Onder diegene beroepsgroepen is zowel den advocatuur, maar nu blijkt dat iemand kennisoverdracht heeft opgevraagd diegene zichzelf uit ie advocatenregister heeft toestaan schrappen.,Den Ruimte van Koophandel zegt dit ten zeerste te spijten. Den instantie heeft den vroegere jurist benaderd plus diegene heeft verklaard dat hij den gegevens heeft vernietigd. Hij heeft geen toegang meer totdat ie register.,Den Kamerleden vragen waarom den voormalige jurist den adressen wilde hebben plus of hij mogelijk politieke of criminele motieven had. Mits ie regering dat noch weet, moeten dat alsnog wordt vorsen, zeggen Bij1 plus D66.,Simons plus Van Ginneken vragen zichzelf zowel overheen waarom uitschrijving uit ie advocatenregister noch moeiteloos leidt totdat ie ontzeggen van toegang totdat dit adressen. “Plusteken gaat er geen noodsein overheen mits iemand van 2000 personen gegevens opvraagt?”, willen zij weten.,Tussentijds heeft den Ruimte van Koophandel ontdekt dat ter 92 andere gevallen ex-advocaten ten onrechte kennisoverdracht hebben opgevraagd. Onderzoeken wordt nu of er nog meer beroepsgroepen zijn waarvan ex-medewerkers ter gegevens konden. Den instantie heeft den kwestie gemeld ter den Instantie Persoonsgegevens.

Related posts
Politiek

Weliswaar geen 60 Nederlanders aan scheepsdek evacuatievlucht, maar vooral Afghaanse evacués

1 Mins read
Ter den menigte diegene den afgelopen dagen vanaf vliegtuig vanuit Afghanistan is geëvacueerd, zitten minder Nederlanders dan voorheen worden gedacht. Er waren…
Politiek

Den Jonge: zeven maanden na laatste vaccinatie boosterprik voordat wie wil

1 Mins read
Iedereen diegene eentje boosterprik wil hebben, schenkkan diegene krijgen ter den zevende maand na den laatste vaccinatie. Dat zegt minister Den Jonge…
Politiek

Den Jonge: boostercampagne wordt voordat iedereen versneld

1 Mins read
Iedereen diegene ene boosterprik wil hebben, schenkkan diegene krijgen te den zevende maand na den laatste vaccinatie. Dat zegt minister Den Jonge…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *