Politiek

Regering laat verbod op trustkantoren onderzoeken

2 Mins read
Regering laat verbod op trustkantoren onderzoeken

Er gaat mogelijk zoveel mis ter den trustsector, dat uitgezocht moeten wordt of dit dienstverlening helemaal wederrechtelijk moeten wordt ter Nederland. Dat schrijft minister Hoekstra van Financiën ter eentje geschreven aan den Ruimte, meldt Ie Financieele Dagblad.,Den geschreven is ter juli verstuurd, maar totdat nu toe wasgoed er weinig overheen uitlating, aldus den krant. Hoekstra stuurde den geschreven, nadat hij onderzoeksbureau SEO research had permitteren uitrichten zoals illegale trustdienstverlening ter Nederland.,Eentje trustkantoor biedt verschillende financiële kerkdiensten aan voordat bedrijven. Zo vermag ie den boekhouding uitrichten, maar zowel eentje brievenbusfirma voorzien van eentje kantooradres, plus ie vermag ie onderneming waarvoor ie den kerkdiensten verleent belastingvoordeel voortschuiven.,Eentje werkplek heeft voordat ie verlenen van dit kerkdiensten ter Nederland welnu eentje vergunning nodig. Zonder vergunning handelt ie dus onwettig.,Sinds start 2019 zijn den regels voordat trustkantoren aangescherpt, plus is ie toezicht strenger werd. Sindsdien zijn er steeds minder trustkantoren met eentje vergunning plus zien toezichthouders meer signalen van illegale dienstverlening, watten reden wasgoed voordat eentje research zoals den sector, aldus SEO.,Ie schrijftafel heeft onder andere eentje schatting geproduceerd van den omvang van den “potentieel illegale trustsector”. Slotbeschouwing: ter den sector werken tussen den ruwweg 210 plus 670 ongereguleerde politici, watten er volgens SEO op wijst dat 31 procent van den trustdienstverleners potentieel onwettig werkt.,Daarbij schenken ie schrijftafel nog welnu aan dat ie percentage ter werkelijkheid waarschijnlijk watten lager is, omdat ie noch alle legale politici heeft kunnen tellen. Daarnaast werken den kantoren zonder vergunning volgens ie schrijftafel voordat eentje kleinere menigte bedrijven dan den kantoren met vergunning, plus gebeurt daardoor ‘slechts’ 15 procent van ie werkgelegenheid zelf via eentje snelheidsduivel zonder vergunning.,”Dit schattingen permitteren zien dat ie mogelijke aandeel van den illegaliteit ter den trustsector substantieel is”, aldus Hoekstra ter zijn geschreven. “Ik vind dat verontrustend plus hoogst onwenselijk, omdat dit partijen actief buitenshuis beeld van toezichthouders trachten te blijven, den integriteitsrisico’s voordat ie geldelijk systeem daardoor toenemen plus er oneerlijke mededingers is met partijen diegene welnu eentje vergunning hebben plus onder toezicht staan.”,Den minister haalt zowel “problemen uit ie verleden” aan. Er waren bijvoorbeeld Nederlandse trustkantoren betrokken gedurende belastingontwijking, belastingontduiking plus witwassen, zoals zowel bleek na den onthullingen uit den Panama Papers.,Volgens den minister zijn ie onder andere dit slechte ervaringen, maar zowel den ervaringen van den toezichthouder plus den schattingen uit ie SEO-onderzoek, diegene gedurende hem den vraag oproepen “of gedurende trustdienstverlening den integriteit welnu voldoende te waarborgen is”.,Ie biedt voordat hem voldoende reden te overwegen wegens den gehele sector mogelijk te verbieden. “Ik wil dit vraag ter breder zwachteling permitteren onderzoeken plus zou daarbij zowel den economische voor- plus nadelen van ie verbieden van dit dienstverlening betrekken.” Eentje mogelijk slot overheen eentje verbod, laat hij aan ie volgende regering.,Trustbranchevereniging Nederland Quaestor wasgoed nog noch bereikbaar voordat eentje reactie aan den NOS, maar laat aan ie FD weten achter den vedette tegen illegale trustkantoren te staan. “Van illegale trustdiensten willen wij niets weten, dat straalt ontkennend voltooid op den sector, diegene hard werkt wegens wantoestanden aan te pakken”, aldus voorzitter Martin Wörsdörfer tegen den krant.,Tegelijk zegt hij ervan te schrikken dat Hoekstra eentje volledig verbod laat onderzoeken. “Tijdens eentje verbod bestaat zo ie risico dat alles ter den illegaliteit verdwijnt.”

Related posts
Politiek

Hierover vasthouden den hoofdrolspelers ter den formatie den kaken op jawel

3 Mins read
Na ie maandenlange wie-met-wie-geharrewar is den formatie ene week geleden tenslotte ter den inhoudelijk stadium terechtgekomen. Viertal partijen onderhandelen overheen watten ene…
Politiek

CDA-bestuur draagt Hans Huibers voordat indien nieuwe voorzitter

1 Mins read
Ie partijbestuur van ie CDA heeft voormalige Tweede Kamerlid Hans Huibers voorgedragen indien nieuwe voorzitter. Hij maakt daardoor volwassene mogelijkheid wegens op…
Politiek

CDA-bestuur draagt Hans Huibers voordat mits nieuwe voorzitter

1 Mins read
Ie partijbestuur van ie CDA heeft voormalige Tweede Kamerlid Hans Huibers voorgedragen mits nieuwe voorzitter. Hij maakt daardoor volwassene mogelijkheid wegens op…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *