Politiek

Kaag: nog meer dan 700 Nederlanders te Afghanistan

1 Mins read
Kaag: nog meer dan 700 Nederlanders te Afghanistan

Er zijn nog meer dan 700 Nederlanders te Afghanistan. Dat heeft minister Kaag medegedeeld. Volgens haar zitten er veel mensen erop diegene ondanks negatieve reisadviezen recentelijk op familiebezoek zijn getogen. “Diegene willen wij natuurlijk terugroepen”, voegde Kaag eraan toe.,Zij herhaalde haar wil dat den Amerikanen langer te Afghanistan blijven wegens ie vliegveld van Kabul te beveiligen plus zo meer evacuaties mogelijk te maken: “Wij hebben den Amerikanen oorverdovend nodig. Wij zijn van hoen plus hun militaire presentie onderschikkend.”,Den demissionaire minister van Buitenlandse Zaken zei dat ie moeilijk blijft wegens mensen van veilige locaties zoals den vliegveld te krijgen. Volgens haar hebben den Taliban den controle overheen militaire checkpoints verstevigd.,Kaag reageerde verbouwereerd op ie mededeling dat Frankrijk te relatieve stilte te juni plus juli honderden mensen uit Afghanistan heeft geëvacueerd plus dat den voorbereidingen daarvoor reeds te april zijn begonnen. “Voordat zover ik nu weet, wasgoed geen enkele EU- of NAVO-bondgenoot op den hoogte van ie Franse project”, zei Kaag.,Zij voegde eraan toe dat den bondgenoten hier met mekaar overheen willen praten. “Wij zijn zwak mits wij dolletjes eigenstandig performen. Zeker ene land mits Nederland schenkkan ie zichzelf noch veroorloven.” Den minister benadrukte dat neerdalen gewoonte willen maken van “elkaars presentie plus middelen wegens zoveel mogelijk mensen te redden”.,Kaag zei zowel dat Nederland te juni plus juli vrijwel 200 mensen uit Afghanistan heeft kunnen terugroepen.

Related posts
Politiek

'Nederlandse corona-aanpak leidde mogelijk totdat toegevoegd sterfte plus gezondheidsschade'

2 Mins read
Ie coronabeleid van ie demissionair kabinetkast is debet aan hogere sterftecijfers ter Nederland. Dat concludeert consultatiebureau KPMG ter ene kritisch rapport Dit…
Politiek

Kamervoorzitter: meer support bedreigde Kamerleden

1 Mins read
Tweede Kamervoorzitter Bergkamp wil Kamerleden diegene bedreigd wordt huis ondersteunen. Ene team dat Kamerleden helpt tijdens ie uitrichten van getuigenis wordt uitgebreid…
Politiek

Kabinetkast wil nepreviews op internet verbieden

1 Mins read
Ie regering wil neprecensies op internet verbieden. Den demissionaire ministers Huizenblok plus Dekker hebben ene wetsvoorstel zoals den Tweede Ruimte gestuurd waarin…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *