Politiek

Regering gaat onder druk akkoord met coulantere schaderegeling Afghaanse medewerkers

2 Mins read
Regering gaat onder druk akkoord met coulantere schaderegeling Afghaanse medewerkers

Ie demissionair kabinetkast heeft onder druk van den Tweede Ruimte weliswaar toegezegd coulant wegens te zullen gaan met den asielaanvragen van Afghanen diegene voordat den Nederlandse missie hebben gewerkt. Dat schrijven den demissionaire bewindspersonen Kaag, Bijleveld plusteken Broekers ter eentje Kamerbrief. “Ie kabinetkast zullen den motie zoals letterteken plusteken psyche uitvoeren”, staat ter den epistel.,D66-Kamerlid Belhaj diende voordien vandaag den breedgeschouderd gesteunde motie ter waarin ie kabinetkast worden opgeroepen wegens ie beschermingsbeleid voordat Afghaans personeel aan te stappen. Zowel andere medewerkers dan tolken diegene den Nederlandse overheid hebben bijgestaan, willen zo snel mogelijk wordt geëvacueerd, vinden den indieners. Zowel hun asielaanvragen willen ter dat licht wordt beoordeeld.,Ie gaat watten den indieners betreft wegens “eentje brede menigte werknemers diegene nipt mits den tolken voordat Nederland hebben gewerkt plusteken ermee rechtspleging hebben op dekking”. Eronder vallen zowel bijvoorbeeld wachten, koks plusteken chauffeurs.,Afghanen diegene voordat den Nederlandse missie hebben gewerkt stevenen wegens dat werkgelegenheid risico, nu den Taliban ter Afghanistan den macht hebben overgenomen. Den Ruimte vindt dat zij daarom – nipt mits den tolken – willen wordt waargenomen mits menigte diegene levensbedreigend ter onveiligheid is.,Ter ie Kamerdebat overheen den situatie ter Afghanistan ontstond eentje heftige discussie omdat den demissionaire bewindspersonen Kaag (D66), Bijleveld (CDA) plusteken Broekers (VVD) zichzelf terughoudend opstelden wegens overheen diegene menigte toezeggingen te doet. Verschillende Kamerleden verweten den bewindslieden dat zij via mekaar heen werken plusteken den verantwoordelijkheid op mekaar wegschuiven.,Ter den Ruimte wasgoed ofschoon veel wrevel ontstaat omdat ie demissionaire kabinetkast “te traag” had gereageerd op den hulp van den Ruimte, weken geleden, wegens den tolken te leegruimen. Dat wasgoed wijd voordat den chaotische toestanden op ie vliegveld van Kabul.,Ter den epistel erkent ie demissionair kabinetkast dat Afghanen diegene aan den Nederlandse meebetalen aan internationale militaire of politiemissies hebben meegewerkt “eentje verhoogd risico stevenen”.,Ie demissionair kabinetkast noemt geen specifieke groepen, maar spreekt van “personen diegene langdurig ingehuurd waren om Nederland of eentje contract hadden met Nederland”. Zij zullen “op voetbeen van gelijkheid met den tolken” behandeld wordt, op ie uur dat zij eentje asielaanvraag doet. Diegene asielaanvragen zullen ter Nederland wordt afgehandeld.,Of den partijen diegene den motie steunen den toezeggingen van ie kabinetkast voldoende vinden is nog noch verhelderend. D66-Kamerlid Belhaj, den veroorzaker, wasgoed noch bereikbaar voordat eentje eerste reactie.,Ter eentje Kamerbrief diegene gisteravond op den webpagina van den Rijksoverheid is gepubliceerd, staat noch dat den Kamermotie “zoals letterteken plusteken psyche” zullen wordt verricht. Ter den versie diegene vannacht onder journalisten is verstrooid, staat dat welnu.

Related posts
Politiek

Brandbrief advocaten overheen helpen toeslagenouders: 'Wij weten helemaal niks'

1 Mins read
Ene menigte advocaten van gedupeerde ouders te den toeslagenaffaire heeft ene brandbrief gestuurd aan den Tweede Ruimte. Te den schrijven, diegene gisteravond…
Politiek

Van Huffelen: geen goudkleurig uitkomst voordat trage subsidie ter toeslagenaffaire

2 Mins read
Demissionair staatssecretaris Van Huffelen van Financiën is noch tevreden overheen den financiële afwikkeling voordat ouders diegene slachtoffer zijn werd van den toeslagenaffaire….
Politiek

Van Huffelen: er is geen goudkleurig soelaas voordat trage tegemoetkoming toeslagenouders

2 Mins read
Demissionair staatssecretaris Van Huffelen van Financiën is noch tevreden overheen den financiële afwikkeling voordat ouders diegene slachtoffer zijn werd van den toeslagenaffaire….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *