Politiek

Kabinetkast onder druk alsnog ruimhartiger voordat Afghanen

1 Mins read
Kabinetkast onder druk alsnog ruimhartiger voordat Afghanen

Ie demissionair kabinetkast heeft onder druk van den Tweede Ruimte weliswaar toegezegd coulant wegens te gaan met den asielaanvragen van Afghanen diegene voordat den Nederlandse missie hebben gewerkt. Den demissionaire bewindspersonen Kaag, Bijleveld plus Broekers schrijven te eentje Kamerbrief dat ie kabinetkast den motie daarvan “zoals letterteken plus mentaliteit zou uitvoeren”.,D66-Kamerlid Belhaj diende gisteren den breedgeschouderd gesteunde motie te waarin ie kabinetkast worden opgeroepen wegens ie beschermingsbeleid voordat Afghaans personeel aan te schreden. Zowel andere medewerkers dan tolken diegene den Nederlandse overheid hebben bijgestaan, willen zo snel mogelijk wordt geëvacueerd, vinden den indieners. Zowel hun asielaanvragen willen te dat licht wordt beoordeeld.,Ie gaat watten den indieners betreft wegens “eentje brede menigte werknemers diegene televisiekanaal indien den tolken voordat Nederland hebben gewerkt plus ermee rechtspleging hebben op dekking”. Eronder vallen zowel bijvoorbeeld wachten, koks plus chauffeurs.,Afghanen diegene voordat den Nederlandse missie hebben gewerkt wandelen wegens dat werkgelegenheid risico, nu den Taliban te Afghanistan den macht hebben overgenomen. Den Ruimte vindt dat zij daarom – televisiekanaal indien den tolken – willen wordt waargenomen indien menigte van wie ie leven onheilsdreiging loopt.,Ter ie Kamerdebat overheen den situatie te Afghanistan ontstond eentje heftige discussie omdat den demissionaire bewindspersonen Kaag (D66), Bijleveld (CDA) plus Broekers (VVD) zichzelf terughoudend opstelden wegens overheen diegene menigte toezeggingen te exporteren.,Ter den Ruimte wasgoed hoewel veel wrevel omdat ie demissionaire kabinetkast “te traag” had gereageerd op den houvast van den Ruimte, weken geleden, wegens den tolken te ontruimen. Dat wasgoed weids voordat den chaotische toestanden op ie vliegveld van Kabul.,Ter den geschreven erkent ie kabinetkast dat Afghanen diegene aan den Nederlandse meebetalen aan internationale militaire of politiemissies hebben meegewerkt “eentje verhoogd risico wandelen”.,Ie kabinetkast noemt geen specifieke groepen, maar spreekt van “personen diegene langdurig ingehuurd waren onderbrak Nederland of eentje contract hadden met Nederland”. Zij zullen “op voetbeen van gelijkheid met den tolken” behandeld wordt, op ie ogenblik dat zij eentje asielaanvraag exporteren. Diegene asielaanvragen zullen te Nederland wordt afgehandeld.,Of den partijen diegene den motie steunen den toezeggingen van ie kabinetkast voldoende vinden is nog noch manifest. Veroorzaker Belhaj wasgoed noch bereikbaar voordat eentje eerste reactie.

Related posts
Politiek

CDA-bestuur draagt Hans Huibers voordat mits nieuwe voorzitter

1 Mins read
Ie partijbestuur van ie CDA heeft voormalige Tweede Kamerlid Hans Huibers voorgedragen mits nieuwe voorzitter. Hij maakt daardoor volwassene mogelijkheid wegens op…
Politiek

Peilingwijzer: D66 verliest meer terrein te moeizame formatie

2 Mins read
Kort na den start van den inhoudelijke onderhandelingen overheen eentje nieuwe samenwerking gaat D66 er te den Peilingwijzer stevig op achteruit. Staart…
Politiek

Kabinetkast stuurt Hercules-transportvliegtuig zoals Mali

1 Mins read
Ie regering wil volgende maand eentje Hercules-transportvliegtuig zoals Mali zenden. Ie wordt ingezet voordat den Veiligheidsraad-missie Minusma, diegene is bedoeld wegens den…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *