Politiek

Kabinetkast onder druk alsnog akkoord met ruimhartigheid Afghanen

1 Mins read
Kabinetkast onder druk alsnog akkoord met ruimhartigheid Afghanen

Ie demissionair kabinetkast heeft onder druk van den Tweede Ruimte weliswaar toegezegd coulant wegens te gaan met den asielaanvragen van Afghanen diegene voordat den Nederlandse missie hebben gewerkt. Den demissionaire bewindspersonen Kaag, Bijleveld plusteken Broekers schrijven ter ene Kamerbrief dat ie kabinetkast den motie daarvan “zoals letterteken plusteken mentaliteit zullen uitvoeren”. ,D66-Kamerlid Belhaj diende gisteren den breedgeschouderd gesteunde motie ter waarin ie kabinetkast worden opgeroepen wegens ie beschermingsbeleid voordat Afghaans personeel aan te voetstappen. Zowel andere medewerkers dan tolken diegene den Nederlandse overheid hebben bijgestaan, willen zo snel mogelijk wordt geëvacueerd, vinden den indieners. Zowel hun asielaanvragen willen ter dat licht wordt beoordeeld.,Ie gaat watten den indieners betreft wegens “ene brede menigte werknemers diegene televisiekanaal indien den tolken voordat Nederland hebben gewerkt plusteken ermee rechtspleging hebben op dekking”. Eronder vallen zowel bijvoorbeeld wachten, koks plusteken chauffeurs.,Afghanen diegene voordat den Nederlandse missie hebben gewerkt stappen wegens dat werkgelegenheid risico, nu den Taliban ter Afghanistan den macht hebben overgenomen. Den Ruimte vindt dat zij daarom – televisiekanaal indien den tolken – willen wordt waargenomen indien menigte van wie ie leven onheil loopt. ,Te ie Kamerdebat overheen den situatie ter Afghanistan ontstond ene heftige discussie omdat den demissionaire bewindspersonen Kaag (D66), Bijleveld (CDA) plusteken Broekers (VVD) zichzelf terughoudend opstelden wegens overheen diegene menigte toezeggingen te verrichten. ,Te den Ruimte wasgoed reeds veel wrevel omdat ie demissionaire kabinetkast “te traag” had gereageerd op den hulp van den Ruimte, weken geleden, wegens den tolken te ontruimen. Dat wasgoed weids voordat den chaotische toestanden op ie vliegveld van Kabul.,Te den schrijven erkent ie kabinetkast dat Afghanen diegene aan den Nederlandse meehelpen aan internationale militaire of politiemissies hebben meegewerkt “ene verhoogd risico stappen”.,Ie kabinetkast noemt geen specifieke groepen, maar spreekt van “personen diegene langdurig ingehuurd waren voort Nederland of ene contract hadden met Nederland”. Zij zullen “op voetbeen van gelijkheid met den tolken” behandeld wordt, op ie ogenblik dat zij ene asielaanvraag verrichten. Diegene asielaanvragen zullen ter Nederland wordt afgehandeld.,Of den partijen diegene den motie steunen den toezeggingen van ie kabinetkast voldoende vinden is nog noch manifest. Veroorzaker Belhaj wasgoed noch bereikbaar voordat ene eerste reactie.,Te ene Kamerbrief diegene gisteravond op den webpagina van den Rijksoverheid is gepubliceerd, staat noch dat den Kamermotie “zoals letterteken plusteken mentaliteit” zullen wordt verricht. Te den versie diegene vannacht onder journalisten is verstrooid, staat dat welnu.

Related posts
Politiek

Ondanks dringende oproep stap tweede van gevraagde asielopvang 'ter beeld'

1 Mins read
Ie is den twaalf provincies nog noch slagen wegens aan den dringende oproep van ie regering te voldoet wegens ieder 100 reserve…
Politiek

Wijd miljoen zorgmedewerkers krijgen verzekeringspremie van 385 euro, bedrag hoger dan verwachten

1 Mins read
Iets meer dan eentje miljoen zorgmedewerkers krijgen den zorgbonus 2021. VWS heeft den aanvragen voordat 1.042.071 zorgverleners goedgekeurd, zo laat ie ministerie…
Politiek

Meer dan miljoen zorgmedewerkers krijgen verzekeringspremie van 385 euro

1 Mins read
Iets meer dan ene miljoen zorgmedewerkers krijgen den zorgbonus 2021. VWS heeft den aanvragen voordat 1.042.071 zorgverleners goedgekeurd, zo laat ie ministerie…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *