Politiek

Ruimte wil raad overheen combinatie staatssecretaris/Kamerlid

1 Mins read
Ruimte wil raad overheen combinatie staatssecretaris/Kamerlid

Den Tweede Ruimte wil raad van den Raad van State overheen ie samenvoegen van ie Tweede Ruimte-lidmaatschap met eentje postbode ter ie regering. Er zijn na den verkiezingen tussentijds drietal staatssecretarissen benoemd (Yesilgöz, Van Weyenberg plus Wiersma) diegene zowel penis van den Tweede Ruimte zijn plus blijven. Volgens twee hoogleraren staat dat op opgejaagd voetbeen met den Grondwet plus zowel Kamerleden hebben vraagtekens gezet te den snelheid van zaken,Den Grondwet bepaalt dat ie noch mogelijk is wegens tegelijk Kamerlid plus penis van ie regering te zijn, ongeacht mits “eentje bewindsman zijn ambt ter vergunning heeft poneren, totdat omtrent diegene beschikbaarstelling is beslist.” Volgens den hoogleraren Van greneboom Braak plus Voermans betekent dat dat ge zittende ministers plus staatssecretarissen den functies kunnen samenvoegen. Den drietal staatssecretarissen zijn stap benoemd, nadat zij te den verkiezingen van maart ter den Ruimte waren gekozen. Den hoogleraren vinden voorts dat noch ie regering, maar den Ruimte hierover gaat.,Premier Rutte verdedigt den combinatie. Volgens hem geldt den uitzonderingsregel uit den Grondwet zowel voordat verfrissend te benoemen bewindspersonen. Daarenboven zijn er goede afspraken geproduceerd wegens problemen met dubbele petten te voorkomen, schreef hij vorige week aan den Ruimte.,SGP-Kamerlid Bisschop heeft nu voorgesteld den Raad van State te vragen hoe ie grondwetsartikel overheen den onverenigbaarheid moeten wordt uitgelegd plus hij krijgt daarvoor steunpilaar van eentje meerderheid.,Den Ruimte wil raad van den Raad van State overheen “den verhouding totdat ie staatsrecht van den recent toegepaste praktijk plus hoe ter den toekomst ter demissionaire tijdvakken na verkiezingen moeten wordt omgegaan met demissonaire bewindspersonen diegene ter den Ruimte zijn gekozen”. Den Ruimte wil dat den Raad van State op korte termijn met eentje uitkomst komt. Op verzoek van den SP komt er zowel nog eentje Kamerdebat met den premier overheen den kwestie,

Related posts
Politiek

GroenLinks-Kamerlid Snels stapt op wegens samenwerkingsverband PvdA

1 Mins read
Bart Snels van GroenLinks stopt indien Tweede Kamerlid omdat hij ie noch ooit is met den samenwerkingsverband van zijn partij met den…
Politiek

Ruimte blijft vragen wegens meer inzicht kasboek monarch, Rutte zegt nee

2 Mins read
Eentje vitaal portie van den Tweede Ruimte plusteken premier Rutte blijven ie oneens overheen ie ofschoon dan noch uitbrengen van den uitgaven…
Politiek

Buitenlandse Zaken vraagt Marokko wegens opheldering overheen spionage-beschuldiging

1 Mins read
Ie kabinetkast spreekt tegen dat ene Marokkaanse reporter voordat den Nederlandse ambassade te Rabat heeft gespioneerd. Den bewuste reporter is mee op…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *