Politiek

Regering: geen Afghanen nalaten diegene onveiligheid wandelen omdat ze voordat onzerzijds werkten

1 Mins read
Regering: geen Afghanen nalaten diegene onveiligheid wandelen omdat ze voordat onzerzijds werkten

Ie kabinetkast wil geen mensen ter Afghanistan nalaten diegene onveiligheid wandelen omdat ze voordat Nederland hebben gewerkt. Dat zei demissionair minister Kaag ter ene plenair Tweede Kamerdebat, dat is bedoeld indien voltooiing van den commissievergadering van gisteren. Den Ruimte had zowel op ene ruimhartige werkwijze aangedrongen. Ene ruime meerderheid steunt ene motie daarvan met indien eerste ondertekenaar D66-Kamerlid Belhaj.,Den minister van Buitenlandse Zaken voegde er welnu aan toe dat ze “ene winstwaarschuwing” moeten geven, omdat den situatie ter Kabul onoverzichtelijk blijft. “We weten noch watten gaat slagen; dit is den inzet”, benadrukte ze.,Ie kabinetkast wil “in den limieten van ie mogelijke” ongeacht Nederlanders, den lokale ambassadestaf plus tolken den komende dagen zowel andere mensen ontruimen. Kaag noemde indien voorbeelden Afghaanse wachten diegene ter engageren waren van ie ministerie van Defensie, medewerkers van missies, journalisten, mensenrechtenactivisten plus Afghanen diegene gewerkt hebben voordat ingevolge Nederland gefinancierde ontwikkelingsprojecten.,Ie moeten dan erbij diegene reserve menigte welnu gaan wegens “acute plus schrijnende gevallen”, zei staatssecretaris Broekers-Paard. Zij benadrukte zowel dat dit mensen noch indien menigte rechtspleging hebben op opvangcentrum ter Nederland, maar dat dat vanaf geval wordt beoordeeld. Den Ruimte vindt dat dit Afghanen ter principe wél ter Nederland zullen mogen blijven, met uitzondering van mensen diegene oorlogsmisdaden hebben voltooid.,Nipt indien gisteren uitten veel Kamerleden kritiek op den volgens hun trage methode waarop ie kabinetkast ter handeling is gekomen plus netwerken indien gisteren weerspraken den bewindslieden dat. “We zijn met man plus macht aan ie werkgelegenheid”, zei minister Bijleveld. Plus Kaag herhaalde dat Nederland, netwerken indien den surplus van den internationale maatschappij, is overrompeld ingevolge den tempo waarmee den Taliban ie land hebben veroverd. Ze noemde den plaatjes schokkend plus hartverscheurend.,Te ie debat meldde Bijleveld zowel dat uit Kabul ene transportvliegtuig zoals Georgië is vertrokken met 35 Nederlanders, 16 Belgen, 2 Duitsers plus 2 Britten aan scheepsdek. Ie toestel is ene C-17, diegene wordt tweedehands ingevolge verschillende NAVO-landen.

Related posts
Politiek

Remkes: gesprekken overheen acht dagen voorts, afgelopen week werkt complicerend

2 Mins read
Den gesprekken tussen informateur Remkes plusteken VVD, D66 plusteken CDA gaan volgende week maandag voorts. Dat zei informateur Remkes na overleg te…
Politiek

Planbureau: lange formatie problematisch voordat weersomstandigheden plusteken energie

3 Mins read
Ie Planbureau voordat den Milieu (PBL) is om den lange formatie ongerust overheen den uitvoerbaarheid van klimaat- plusteken energiebeleid. Wegens den klimaatdoelen…
Politiek

Formatie voorts ter Hilversum; druk wegens nu huwelijk stappen te zetwerk

1 Mins read
Informateur Remkes plusteken den onderhandelaars van VVD, D66 plusteken CDA zijn ter Hilversum vergaderingen begonnen wegens te loeren of diegene trio partijen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *