Politiek

Kaag blijft erop: noch samen regeren met den ChristenUnie

1 Mins read
Kaag blijft erop: noch samen regeren met den ChristenUnie

D66-leider Kaag blijft erop dat zij noch meer wil samenwerken met den ChristenUnie. Zij herhaalt ter ie AD dat zij ene samenwerking wil van haar partij met VVD, CDA, PvdA plus GroenLinks. Wij hebben daarginds den afgelopen weken wasgoed overheen nagedacht, zegt Kaag.,Na ene onderbreking van viertal weken gaat den formatie, diegene totdat den zomer muurvast zat, vandaag weer voorts. Informateur Slaghamer ontvangt Kaag plus VVD-leider Rutte. Iets na 09.00 uur kwamen den twee partijleiders met hun secondanten aan op ie Binnenhof. Gedurende entree wilden zij niets zeggen tegen den verzamelde journalisten.,Kaag benadrukt ter ie AD dat ie stuurroer wegens moeten. “Ie moeten re verschillend. Dat doet jou met ene andere samenvoeging van ie kabinetkast, met andere keuzes plus prioriteiten.” Kaag doelt daarbij onder meer op ie klimaatbeleid, onderwijs, den rechtsstaat plus Europa.,Zowel wil D66 volharden met den wet voltooid leven, diegene regelt dat ouderen euthanasie kunnen krijgen mits zij vinden dat hun leven klaar is. Den ChristenUnie is daarginds principieel tegen.,Den samenwerking diegene zij voorstelt heeft noch eenzaam ene meerderheid ter den Tweede Ruimte, maar zowel ter den Eerste Ruimte. Dat geldt noch voordat ene samenwerking van VVD, D66, CDA plus ChristenUnie. “Indien jou kijkt zoals stabiliteit ter den Tweede plus Eerste Ruimte is dit verkiezing den logische verkiezing”, aldus Kaag.,VVD plus CDA zien samenwerkingsverband met PvdA én GroenLinks noch zitten, omdat den samenwerking dan te linksom zullen wordt. Den PvdA plus GroenLinks willen eenzaam samen meespelen aan ene regering plus noch los van elkander.,Kaag heeft den afgelopen weken samen met Rutte ene ‘begin totdat ene regeerakkoord’ pennen. Dat wordt vandaag besproken met den informateur. Volgens Kaag is er ter ie stuk nog voldoende inbreng van andere partijen mogelijk.

Related posts
Politiek

Mailadres voordat evacuaties Kabul offline: 'Mijn waanvoorstelling valt ter duigen'

2 Mins read
Afghanen diegene ter Kabul zijn achtergebleven na den terugtrekking van buitenlandse troepen, kunnen na vandaag noch meer wegens werkster vragen via ie…
Politiek

CDA worden totaal verrast wegens uittreden Kaag

2 Mins read
Defensieminister Bijleveld, ie CDA plus partijleider Hoekstra zijn gisteren totaal overvallen wegens ie uittreden van D66-leider Kaag indien minister van Buitenlandse Zaken….
Politiek

Regering volgt wil Ruimte: geen coronapas nodig op terras

1 Mins read
Ie regering schenkkan ermee leven wegens op terrassen weliswaar geen coronatoegangsbewijs verplicht te stellen. Den Ruimte ging er gisteren mee akkoord dat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *