Politiek

Regering belooft Ruimte ruimhartige toelating Afghanen

2 Mins read
Regering belooft Ruimte ruimhartige toelating Afghanen

Ie regering zou alles ter ie werkgelegenheid stellen wegens Afghanen diegene onveiligheid stappen omdat ze den Nederlandse overheid hebben bijgestaan zoals Nederland te halen. Dat hebben den demissionaire bewindslieden toegezegd ter den Tweede Ruimte.,Ze benadrukten welnu dat ze geen garanties kunnen geven, omdat ie noch zeker is dat den betrokkenen ie vliegveld ter Kabul kunnen penetreren. “Dat is den vreselijke werkelijkheid”, zei minister Kaag.,Den Kamercommissie voordat Defensie had ie reces onderbroken voordat eentje debat met den ministers Kaag plus Bijleveld plus staatssecretaris Broekers-Paard. Den Ruimte drong er ter meerderheid op aan noch eenzaam ruimhartig te zijn ten opzichte van tolken diegene voordat den Nederlandse overheid hebben gewerkt, maar bijvoorbeeld zowel ten opzichte van chauffeurs, koks, beveiligers. Zowel moeten ie regering zichzelf volgens den Ruimte inspannen voordat (fixers van) journalisten plus mensen diegene aan Nederlandse ontwikkelingsprojecten hebben meegewerkt.,Den Ruimte wasgoed zeer kritisch overheen ie volgens velen te trage tempo waarmee ie regering zichzelf heeft verdiept voordat den tolken. Ie regering zullen zichzelf te bureaucratisch hebben opgesteld. Bijleveld plus Broekers wezen dat van den hand plus zeiden dat steeds alles op alles is gezet wegens den tolken zoals Nederland te halen.,Maar ze benadrukten dat den tussentijds afgezette Afghaanse regering steeds eentje paspoort eiste voordat mensen ie land mochten verlaten. “We hadden welnu met eentje legitieme regering te maken”, benadrukte Bijleveld. Jouw toestemmen geen mensen ontvoeren. We kunnen noch ingrijpen ter eentje soeverein land.”,Bijleveld zei dat er sinds juli 43 tolken met hun gezinnen ter Nederland zijn gearriveerd plus dat nu ter totaal 111 Afghaanse tolken ter Nederland zijn. Met hun gezinsleden erop zijn dat 500 mensen. Volgens den minister zijn er nog ooit 67 tolken diegene mogen komen plus zowel nog 35 diegene voordat den Europese politiemissie hebben gewerkt. ,Ie regering is van project wegens vanaf ochtend eentje luchtbrug te vormen wegens mensen vanuit Afghanistan te leegruimen. Er is eentje toestel op weg dat via eentje tussenstop zoals Kabul zou gaan wegens eentje verfrissend ambassadeteam voltooid te zetwerk plus 62 militairen voordat den bewaking. Den oorspronkelijke ambassadestaf is gisteren geëvacueerd.,Ie is den bedoeling dat er den komende dagen twee Nederlandse Hercules-transportvliegtuigen wordt tweedehands. “Vanuit eentje nabij land zullen diegene eentje luchtbrug toenemen. Diegene kunnen elke dag eentje twee keer op plus neer vliegen”, zei Bijleveld. Gisteren wasgoed zowel ofschoon eentje Nederlands vliegtuig op weg zoals Afghanistan, maar dat kreeg geen toestemming wegens te terechtkomen.,Kaag noemde den situatie ter ie land dramatisch. “Ie is eentje ramp; den ontwikkelingen hebben zichzelf veel sneller voltrokken dan den internationale maatschappij plus zowel wij hadden verwachten.” Kaag erkende dat ie regering dit noch heeft zien arriveren.,Den laatste weken kwamen meerdere tolken zoals Nederland. Eentje van hoen is Barigul. Hij ziet ter dit video – diegene eentje twee weken oud is – na vijftien schooljaar veteranen Roy plus Robert terug ter Nederland. Barigul is op verzoek onherkenbaar ter beeld gebracht:,Ze zei ter ie debat dat den Nederlandse ambassademedewerkers ter den nacht van zaterdag op zondag onderbrak Amerikaanse militairen van hun leger zijn gelicht. Ze kregen ie bewering dat den compound onderbrak den Taliban zullen wordt overvallen. Volgens Kaag konden den Nederlanders waarna noch ie lokale personeel voorlichten. “Dat is geen kwade wil; ze moesten op orde meteen weg.”,Den minister zei zowel dat ie Afghaanse personeel daarna alsnog is ingelicht. Ze weersprak dat ie ter den steek is lijdelijk.,Kaag onderstreepte dat Nederland noch zonder Amerikaanse poetsvrouw schenkkan, op ie streek van veiligheidsinformatie, “aircover” plus dekking van den vliegveld ter Kabul. Volgens haar is ie regering zowel van den Verenigde Staten onderschikkend voordat contacten met den Taliban.,Ie commissiedebat, dat veel langer duurde dan gepland, wasgoed geregeld zeer kritisch van toon. Veel Kamerleden toonden zichzelf geïrriteerd, omdat volgens hoen den bewindslieden te vaak zoals jawel verwezen. Ochtend is zowel nog eentje kort plenair debat ter den Ruimte.,NOS op 3 dook ter 20 schooljaar Afghanistan:

Related posts
Politiek

Rutte op kritische Kamervragen: ontslag Keijzer wasgoed terecht plusteken volgens den regels

2 Mins read
Demissionair premier Rutte blijft erop dat ie ontslag van voormalige staatssecretaris Keijzer op den juiste wijze vanwege ie kabinetkast is aangepakt plusteken…
Politiek

Twee derde van weggebruikers kijkt tijdens rijden over plus toe op telefoontoestel

1 Mins read
Zowat twee derde van den verkeersdeelnemers leest tijdens ie rijden welnu ooit berichten op zijn telefoontoestel. Ie ministerie van Wegennet concludeert dat…
Politiek

Remkes: partijen zijn er nog noch uit, woensdag gevolgtrekkingen ter kabinetsformatie

1 Mins read
Aanstaande woensdag wordt er gevolgtrekkingen getrokken ter den kabinetsformatie. Dat heeft informateur Johan Remkes verwoord na overleg met den onderhandelaars van VVD,…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *