Politiek

Kabinetkast wil meer Afghanen zoals Nederland: zowel chauffeurs, koks plusteken beveiligers

2 Mins read
Kabinetkast wil meer Afghanen zoals Nederland: zowel chauffeurs, koks plusteken beveiligers

Ie regering zou alles ter ie werkgelegenheid stellen wegens Afghanen diegene onheilsdreiging varen omdat ze den Nederlandse overheid hebben bijgestaan zoals Nederland te halen. Dat heeft ie demissionaire regering toegezegd ter den Tweede Ruimte.,Den Kamercommissie voordat Defensie had ie reces onderbroken voordat eentje debat met den ministers Kaag plusteken Bijleveld plusteken staatssecretaris Broekers-Paard. Den Ruimte drong er ter meerderheid op aan noch enig ruimhartig te zijn ten opzichte van tolken, maar bijvoorbeeld zowel ten opzichte van chauffeurs, koks, beveiligers, (fixers van) journalisten plusteken mensen diegene aan Nederlandse ontwikkelingsprojecten hebben meegewerkt.,Den bewindslieden benadrukten welnu dat ze geen garanties kunnen geven, omdat ie noch zeker is dat den betrokkenen ie vliegveld ter Kabul kunnen penetreren. “Dat is den vreselijke werkelijkheid”, zei Kaag.,Den Ruimte wasgoed zeer kritisch overheen ie volgens velen te trage tempo waarmee ie regering zichzelf heeft verdiept voordat den tolken. Ie regering zullen zichzelf te bureaucratisch hebben opgesteld. Bijleveld plusteken Broekers wezen dat van den hand plusteken zeiden dat steeds alles op alles is gezet wegens den tolken zoals Nederland te halen.,Maar ze benadrukten dat den tijdelijk afgezette Afghaanse regering steeds eentje paspoort eiste voordat mensen ie land mochten verlaten. “We hadden welnu met eentje legitieme regering te maken”, benadrukte Bijleveld. Jou toestemmen geen mensen ontvoeren. We kunnen noch ingrijpen ter eentje soeverein land.”,Bijleveld zei dat er sinds juli 43 tolken met hun gezinnen ter Nederland zijn gearriveerd plusteken dat nu ter totaal 111 Afghaanse tolken ter Nederland zijn. Met hun gezinsleden erop zijn dat 500 mensen. Volgens den minister zijn er nog ooit 67 tolken diegene mogen komen plusteken zowel nog 35 diegene voordat den Europese politiemissie hebben gewerkt. Te totaal betreft ie met gezinsleden 300 mensen.,Ie regering is van project wegens vanaf ochtend eentje luchtbrug te vormen wegens mensen vanuit Afghanistan te leegruimen. Er is eentje toestel op weg dat via eentje tussenstop zoals Kabul zou gaan wegens eentje opzienbarend ambassadeteam be te zetwerk plusteken 62 militairen voordat den bewaking. Den oorspronkelijke ambassadestaf is gisteren geëvacueerd.,Ie is den bedoeling dat er den komende dagen twee Nederlandse Hercules-transportvliegtuigen wordt tweedehands. “Vanuit eentje nabij land zullen diegene eentje luchtbrug toenemen. Diegene kunnen elke dag eentje twee keer op plusteken neer vliegen”, zei Bijleveld. Gisteren wasgoed zowel alhoewel eentje Nederlands vliegtuig op weg zoals Afghanistan, maar dat kreeg geen toestemming wegens te terechtkomen.,Kaag noemde den situatie ter ie land dramatisch. “Ie is eentje ramp; den ontwikkelingen hebben zichzelf veel sneller voltrokken dan den internationale paring plusteken zowel wij hadden verwachten.” Kaag erkende dat ie regering dit noch heeft zien doordringen.,Den laatste weken kwamen meerdere tolken zoals Nederland. Eentje van kip is Barigul. Hij ziet ter dit video – diegene eentje twee weken oud is – na vijftien klas veteranen Roy plusteken Robert terug ter Nederland. Barigul is op verzoek onherkenbaar ter beeld gebracht:,Ze zei ter ie debat dat den Nederlandse ambassademedewerkers ter den nacht van zaterdag op zondag doorheen Amerikaanse militairen van hun bloembed zijn gelicht. Ze kregen ie manifest dat den compound doorheen den Taliban zullen wordt overvallen. Volgens Kaag konden den Nederlanders waarna noch ie lokale personeel voorlichten. “Dat is geen kwade wil; ze moesten op regel meteen weg.”,Den minister zei zowel dat ie Afghaanse personeel daarna alsnog is ingelicht. Ze weersprak dat ie ter den steek is lijdzaam.,Kaag onderstreepte dat Nederland noch zonder Amerikaanse schoonmaakster schenkkan, op ie landstreek van veiligheidsinformatie, “aircover” plusteken dekking van den vliegveld ter Kabul. Volgens haar is ie regering zowel van den Verenigde Staten onderschikkend voordat contacten met den Taliban.,Ie commissiedebat, dat veel langer duurde dan gepland, wasgoed geregeld zeer kritisch van toon. Veel Kamerleden toonden zichzelf geïrriteerd, omdat volgens kip den bewindslieden te vaak zoals mekaar verwezen. Ochtend is zowel nog eentje kort plenair debat ter den Ruimte.,NOS op 3 dook ter 20 klas Afghanistan:

Related posts
Politiek

Mogelijk ter maart reeds smaken met kleinere stembiljetten met nummers

1 Mins read
Mogelijk reeds honingbij den gemeenteraadsverkiezingen ter maart krijgen kiezers ter determineren gemeenten te maken met eentje opzienbarend stembiljet. Ondanks veel kritiek stemde…
Politiek

Bedreiger Kaag beschaamd na indringend betoog D66-leider te tribunaal

2 Mins read
Den politierechter te Greneboom Liguster heeft eentje man diegene D66-leider Sigrid Kaag plusteken demissionair minister Hugo den Jonge via Facebook bedreigde, veroordeeld…
Politiek

Broekers-Paard: asielpiek is vergankelijk, te november 3000 opvangplekken erop

1 Mins read
Demissionair staatssecretaris Broekers-Paard verwachten dat er te november drieduizend toegevoegd plekken zijn te den asielopvang. Dat moeten voldoende zijn zodat mensen daarna…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *