Politiek

Formatie: ChristenUnie voelt zichzelf ongewild, PvdA plusteken GroenLinks uitgerekend positief gestemd

2 Mins read
Formatie: ChristenUnie voelt zichzelf ongewild, PvdA plusteken GroenLinks uitgerekend positief gestemd

ChristenUnie-leider Segers zegt op dit uur geen rol te zien voordat zijn partij ter den formatie. Dat maakte hij manifest voorafgaand aan zijn gesprek met informateur Slaghamer, VVD-leider Rutte plusteken Jetten van D66. “Ik lees gisteren dat wij noch gewenst zijn.”,Segers reageerde hiermee op ene vraaggesprek van D66-leider Kaag ter ie AD waarin zij zegt huwelijk noch met den ChristenUnie voort te willen. Dat zei Kaag voordien zowel nu, maar dat zij ie na “ene rustperiode” ter den formatie herhaalt, is veelzeggend voordat Segers. “Dan houdt ie ene keer op.”,Helemaal voorgoed gooit den christelijke partij den deur verder noch sluit. “Den bol ligt ter VVD plusteken D66, zij willen vastknopen doorhakken”, zei Segers.,Rutte zei daarvan dat hij berichten had waargenomen dat ene partij wasgoed afgehaakt. “Maar dat is noch zo. Alle viertal den partijen zijn nog ter ie spel.” D66-leider Kaag zei op vragen overheen Segers slechts dat er goede gesprekken waren geweest vandaag “met iedereen”.,Diegene viertal partijen zijn CDA, PvdA, GroenLinks plusteken ChristenUnie. Den partijleiders spraken vandaag met Slaghamer overheen ene document van D66 plusteken VVD dat ene initiatief voordat ene regeerakkoord moeten wordt. GroenLinks-leider Klaver plusteken PvdA-leider Ploumen kwamen samen, zelfs twee keer.,’s Middags wasgoed hun congres zonder Kaag (zowel minister van Buitenlandse Zaken), omdat diegene druk wasgoed met den laagconjunctuur ter Afghanistan. Zij worden daarom vervangen voort Jetten. ’s Avonds kwamen den twee linkse partijleiders terug plusteken watergang zowel Kaag aan wegens ie gesprek voort te zetwerk.,PvdA-leider Ploumen noemde ie document “ene goede onderstel met aanknopingspunten voordat gesprekken”. “Wij denken dat dit onderstel vermag uitgroeien totdat iets watten Nederland voorts brengt”, voegde Klaver daarginds aan toe.,CDA-leider Hoekstra wilde voordien vanmiddag noch veel vergeten overheen ie formatiedocument. “Er zitten waar ter diegene welnu bevallen, plusteken diegene noch bevallen”, zei hij na zijn gesprek. Hij zei voorts ene “goede gedachtewisseling” te hebben gehad, maar vindt dat ie aan den twee partijen is diegene ie initiatief hebben wegens te zeggen hoe ie nu voorts moeten. “Wij zitten er constructief ter.”,Gisteren waren Rutte plusteken Kaag ter informateur Slaghamer, wegens haar ter te praten overheen ie document waar zij den afgelopen weken aan hebben gewerkt.,Den partijen diegene ter aanmerking komen voordat den regeringscoalitie hebben den afgelopen maanden ene tal blokkades opgeworpen, ongeacht diegene van D66 ter den windrichting van den ChristenUnie. Zo zien VVD plusteken CDA samenwerkingsverband met PvdA én GroenLinks noch zitten, plusteken willen diegene twee linkse partijen uitgerekend louter samen meespelen aan ene regering.

Related posts
Politiek

Remkes: partijen zijn er nog noch uit, woensdag gevolgtrekkingen ter kabinetsformatie

1 Mins read
Aanstaande woensdag wordt er gevolgtrekkingen getrokken ter den kabinetsformatie. Dat heeft informateur Johan Remkes verwoord na overleg met den onderhandelaars van VVD,…
Politiek

Partijen hoewel sinds einde voormiddag hierbinnen onder informateur Remkes

1 Mins read
Den onderhandelaars van VVD, D66 plus CDA zitten hoewel sinds 11.30 uur vanochtend wegens den tafel met informateur Remkes. Den verwachting wasgoed…
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *