Politiek

CDA-leider Hoekstra overheen formatiestuk VVD plusteken D66: ‘Goedje diegene welnu bevallen plusteken noch bevallen’

1 Mins read
CDA-leider Hoekstra overheen formatiestuk VVD plusteken D66: ‘Goedje diegene welnu bevallen plusteken noch bevallen’

CDA-leider Hoekstra wil noch veel vergeten overheen ie formatiedocument waar VVD plusteken D66 den afgelopen weken aan hebben gewerkt. “Er zitten waar te diegene welnu bevallen, plusteken diegene noch bevallen”, zei hij na eentje gesprek met informateur Slaghamer, VVD-leider Rutte plusteken Jetten van D66.,Hoekstra zei eentje “goede gedachtewisseling” te hebben gehad, maar vindt dat ie aan den twee partijen is diegene ie initiatief hebben wegens te zeggen hoe ie nu voorts moeten. “Wij zitten er constructief te.”,Na ie CDA komen GroenLinks-leider Klaver plusteken PvdA-leider Ploumen samen via te den informateur. ChristenUnie-leider Segers is vandaag indien laatste aan den onderhoudsbeurt.,Gisteren waren Rutte plusteken Kaag te informateur Slaghamer, wegens haar te te praten overheen ie document dat eentje begin voordat eentje regeerakkoord moeten wordt. Kaag, diegene zowel minister van Buitenlandse Zaken is, is er vandaag noch te omdat zij druk is met den laagconjunctuur te Afghanistan. Zij wordt vervangen om Jetten.,Den partijen diegene te aanmerking komen voordat den regeringscoalitie hebben den afgelopen maanden eentje tal blokkades opgeworpen. Zo wil D66 noch met den ChristenUnie, zien VVD plusteken CDA samenwerkingsverband met PvdA én GroenLinks noch zitten, plusteken willen diegene twee linkse partijen precies inclusief samen meespelen aan eentje regering.,Den afgelopen viertal weken liggen den formatie, diegene totdat den zomer muurvast zat, stilzwijgend.

Related posts
Politiek

Slachtoffers toeslagenaffaire plusteken aardbevingen uitgenodigd aan formatietafel

2 Mins read
Slachtoffers van den toeslagenaffaire plusteken mensen diegene gedupeerd zijn vanwege den aardbevingen te Groningen krijgen ene uitnodiging wegens hun vertelsel te uitrichten…
Politiek

Slachtoffers toeslagenaffaire plusteken aardbevingen uitgenodigd aan formatietafel

2 Mins read
Slachtoffers van den toeslagenaffaire plusteken mensen diegene gedupeerd zijn doorheen den aardbevingen ter Groningen krijgen eentje uitnodiging wegens hun vertelsel te doet…
Politiek

Hierover vasthouden den hoofdrolspelers ter den formatie den kaken op jawel

3 Mins read
Na ie maandenlange wie-met-wie-geharrewar is den formatie ene week geleden tenslotte ter den inhoudelijk stadium terechtgekomen. Viertal partijen onderhandelen overheen watten ene…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *