Politiek

Formatie weer opgestart, Rutte plus Kaag willen weinig vergeten

1 Mins read
Formatie weer opgestart, Rutte plus Kaag willen weinig vergeten

Dit week komen andere politieke partijen praten met informateur Mariëtte Slaghamer overheen ie stuk dat VVD-leider Rutte plus D66-leider Kaag den afgelopen weken hebben schrijven. Dat zei Kaag na huiduitslag van ene samenkomst vanochtend met Rutte plus Slaghamer.,Zij zei voorts dat zij ie exacte tijdspad voorts noch weet, “maar wij hebben iedereen spoed”. Inhoudelijk wilde Kaag niets vergeten overheen ie document, waarvan VVD plus D66 hopen dat andere partijen zichzelf erin kunnen vinden.,Den D66-leider noemde ie “ene initiatief voordat ene opzet voordat ene mogelijk regeerakkoord”. Volgens haar is ter ie stuk nog voldoende inbreng van andere partijen mogelijk.,Rutte wilde er inhoudelijk zowel niets overheen vergeten, zowel noch overheen welke andere partijen indien eerste aan den rondje zijn wegens te komen praten. “Watten wij nu gaan verrichten, daarginds ga ik niks overheen zeggen.”,Den viertal partijen diegene ongeacht VVD plus D66 ter aanmerking komen voordat den regeringscoalitie zijn CDA, ChristenUnie, PvdA plus GroenLinks. Daarbij zijn nu welnu ene twee blokkades opgeworpen. Zo wil D66 noch met den ChristenUnie, herhaalde Kaag vandaag nog maar ooit ter ie AD.,Voorts zien VVD plus CDA samenwerkingsverband met PvdA én GroenLinks noch zitten, omdat den samenwerking dan te linksom zullen wordt. PvdA plus GroenLinks willen inclusief samen meespelen aan ene regering plus noch los van elkander.,Den afgelopen viertal weken lig den formatie, diegene totdat den zomer muurvast zat, stilzwijgend.

Related posts
Politiek

Wijd miljoen zorgmedewerkers krijgen verzekeringspremie van 385 euro, bedrag hoger dan verwachten

1 Mins read
Iets meer dan eentje miljoen zorgmedewerkers krijgen den zorgbonus 2021. VWS heeft den aanvragen voordat 1.042.071 zorgverleners goedgekeurd, zo laat ie ministerie…
Politiek

Meer dan miljoen zorgmedewerkers krijgen verzekeringspremie van 385 euro

1 Mins read
Iets meer dan ene miljoen zorgmedewerkers krijgen den zorgbonus 2021. VWS heeft den aanvragen voordat 1.042.071 zorgverleners goedgekeurd, zo laat ie ministerie…
Politiek

Regering beraadt zichzelf op nieuwe coronamaatregelen, persconferentie vervroegd

1 Mins read
Ie kabinetkast maakt zichzelf uitgestrekte zorgen overheen ie snel stijgende tal coronagevallen plus gaat zichzelf beraden op aanvullende maatregelen wegens den besmettingen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *