Politiek

Formatie weer opgestart, Rutte plus Kaag willen weinig vergeten overheen voortzetting

1 Mins read
Formatie weer opgestart, Rutte plus Kaag willen weinig vergeten overheen voortzetting

Dit week komen andere politieke partijen praten met informateur Mariëtte Slaghamer overheen ie stuk dat VVD-leider Rutte plus D66-leider Kaag den afgelopen weken hebben schrijven. Dat zei Kaag na resultaat van ene samenkomst vanochtend met Rutte plus Slaghamer.,Zij zei voorts dat zij ie exacte tijdspad voorts noch weet, “maar wij hebben allen spoed”. Inhoudelijk wilde Kaag niets vergeten overheen ie document, waarvan VVD plus D66 hopen dat andere partijen zichzelf erin kunnen vinden.,Den D66-leider noemde ie “ene initiatief voordat ene opzet voordat ene mogelijk regeerakkoord”. Volgens haar is te ie stuk nog voldoende inbreng van andere partijen mogelijk.,Rutte wilde er inhoudelijk zowel niets overheen vergeten, zowel noch overheen welke andere partijen indien eerste aan den onderhoudsbeurt zijn wegens te komen praten. “Watten wij nu gaan uitrichten, daarheen ga ik niks overheen zeggen.”,Den viertal partijen diegene ongeacht VVD plus D66 te aanmerking komen voordat den regeringscoalitie zijn CDA, ChristenUnie, PvdA plus GroenLinks. Daarbij zijn alreeds welnu ene twee blokkades opgeworpen. Zo wil D66 noch met den ChristenUnie, herhaalde Kaag vandaag nog maar ooit te ie AD.,Voorts zien VVD plus CDA samenwerkingsverband met PvdA én GroenLinks noch zitten, omdat den samenwerking dan te linksaf zullen wordt. PvdA plus GroenLinks willen louter samen meespelen aan ene regering plus noch los van elkander.,Den afgelopen viertal weken liggen den formatie, diegene totdat den zomer muurvast zat, stilzwijgend.

Related posts
Politiek

Mailadres voordat evacuaties Kabul offline: 'Mijn waanvoorstelling valt ter duigen'

2 Mins read
Afghanen diegene ter Kabul zijn achtergebleven na den terugtrekking van buitenlandse troepen, kunnen na vandaag noch meer wegens werkster vragen via ie…
Politiek

CDA worden totaal verrast wegens uittreden Kaag

2 Mins read
Defensieminister Bijleveld, ie CDA plus partijleider Hoekstra zijn gisteren totaal overvallen wegens ie uittreden van D66-leider Kaag indien minister van Buitenlandse Zaken….
Politiek

Regering volgt wil Ruimte: geen coronapas nodig op terras

1 Mins read
Ie regering schenkkan ermee leven wegens op terrassen weliswaar geen coronatoegangsbewijs verplicht te stellen. Den Ruimte ging er gisteren mee akkoord dat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *