Politiek

Formatie gaat om: Rutte plusteken Kaag ochtend aan tafel met kandidaat-regeringspartijen

1 Mins read
Formatie gaat om: Rutte plusteken Kaag ochtend aan tafel met kandidaat-regeringspartijen

Den formatie gaat ochtend voorts met gesprekken met ie CDA, PvdA plusteken GroenLinks samen, plusteken den ChristenUnie. Vandaag waren VVD-leider Rutte plusteken D66-leider Kaag erop informateur Slaghamer. Zij hebben Slaghamer bijgepraat overheen ie document dat ene initiatief voordat ene regeerakkoord moeten wordt.,Rutte plusteken Kaag gaan dat document ochtend ter tegenwoordigheid van Slaghamer doorspreken met den viertal andere partijen. Dat zullen dan ene beeld willen schuiven van welke partijcombinaties op onderstel van den inhoud mogelijk zijn.,Voorgerecht is CDA-leider Hoekstra aan den onderhoudsbeurt. Hij neemt ie Kamerlid Heerma mee, ene geoefend onderhandelaar. Daarna komen Ploumen (PvdA) plusteken Klaver (GroenLinks) samen ter. Aan ie staart van den dag is ChristenUnie-leider Segers aan den onderhoudsbeurt.,Den stekeligheden overheen plusteken weer zijn na den twee weken zomervakantie nog lang noch uit den lucht. Via den kranten hebben VVD plusteken CDA weer toestaan weten noch met twee linkse partijen te willen regeren. Plus D66 heeft den ChristenUnie weer uitgesloten. Ene snelle soelaas wordt daarom noch verwachten.

Related posts
Politiek

Ministerraad zonder, maar formatieweekend mét Kaag

1 Mins read
Den ministerraad vergadert vandaag zonder ene minister van Buitenlandse Zaken, na ie vertrek uit ie kabinetkast van D66-leider Kaag gisteravond. Uit den…
Politiek

Tweede Ruimte wil strengere uitstootnormen voordat Tata Stengel

1 Mins read
Eentje meerderheid ter den Tweede Ruimte wil strengere milieunormen voordat Tata Stengel. Partijen steunen den oproep van GroenLinks aan ie demissionaire regering…
Politiek

Meerderheid Tweede Ruimte eist hoger wedde te den zorg, winstbelasting opwaarts

1 Mins read
Eentje meerderheid van den Tweede Ruimte eist weer dat den salarissen te den zorg opwaarts gaan. Partijen hebben zowel eentje project geproduceerd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *