Politiek

Kabinetkast wil ambassade ter Afghanistan zo lang mogelijk vrijhouden

1 Mins read
Kabinetkast wil ambassade ter Afghanistan zo lang mogelijk vrijhouden

Ie regering wil den ambassade ter Kabul ter Afghanistan zo lang mogelijk vrijhouden, zowel nu den radicaal-islamitische Taliban zo snel oprukken. Welnu zijn er verschillende scenario’s voordat mits den situatie te onveilig wordt.,Ie ambassadepersoneel is ter plaatse onder meer nog nodig wegens den asielaanvragen van den Afghaanse tolken plus ander plaatselijk personeel te kunnen afhandelen, zegt demissionair minister Bijleveld van Defensie. “We exporteren onzerzijds best ze hier naartoe te halen met iedere vlucht diegene we kunnen vinden. Ie gaat nog wegens enkele tientallen.”,Bijleveld wil weinig vergeten overheen den veiligheidssituatie maar zegt dat ie ambassadepersoneel wordt beveiligd ingevolge “inherent mensen, maar zowel ter samenwerkingsverband met andere neerdalen”. Den VS plus Vitaal-Brittannië zenden militairen wegens nog honderden diplomaten plus andere medewerkers ter Afghanistan te beveiligen plus ie land uit te promoten.,Minister Kaag van Buitenlandse Zaken heeft vanochtend nog met den subsidiair gezant gesproken overheen den veiligheidssituatie van den Nederlanders. Kaag: “Te ie kader van den uitgestrekte risico’s vermag ik er nu niks overheen zeggen. Maar er wordt dag plus nacht aan gewerkt zowel vanuit Greneboom Heg mits ter Kabul.”,Den oprukkende Taliban zijn voordat ie regering geen reden weer militair actief te wordt ter den vedette. Bijleveld: “Jouw hebt den Amerikanen re nodig. Plusteken we werkten zowel veel samen met den Duitsers. Maar dat zie ik nu noch voorvallen.” Ie conflict moeten aan den onderhandelingstafel wordt opgelost wordt, vindt ie regering.,Volgens Bijleveld is den inzet van Nederlandse militairen tijdens twintig schooljaar noch voordat niets geweest. “We hebben mensen getraind plus geschoold, plus geholpen via den rangschikking van ie land. Maar den situatie is welnu ernstig nu plus dat gaat alle mensen via defensie aan ie hart.”,Te 2019, waarna voormalig voorzitter Trump bekendmaakte ie Amerikaanse leger sneller terug te voorttrekken uit Afghanistan, maakten we dit uitlegvideo overheen den Taliban:

Related posts
Politiek

Rutte gaat noch te op vraag overheen reserve bewaking

2 Mins read
Demissionair premier Rutte wil niets zeggen overheen zijn bewaking. Journalisten wachtten hem vanmiddag op, onder meer wegens ie uitlating te Den Telegraaf…
Politiek

Mona Keijzer schenken Kamerzetel op plus verlaat ermee landelijke staatsbeleid

1 Mins read
Mona Keijzer schenken haar Tweede Kamerzetel op plus verlaat den landelijke staatsbeleid. Afgelopen zaterdag worden Keijzer (CDA) ontslagen indien staatssecretaris van Economische…
Politiek

'Zware bewaking voordat premier Rutte, dreiging uit criminele hoek'

1 Mins read
Premier Rutte heeft toegevoegd zware bewaking gekregen omdat hij mogelijk mikpunt is van eentje aanslag of ontvoering onderbrak den georganiseerde misdaad. Dat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *