Politiek

Regering wil ambassade te Afghanistan zo lang mogelijk vrijhouden

1 Mins read
Regering wil ambassade te Afghanistan zo lang mogelijk vrijhouden

Ie regering wil den ambassade te Kabul te Afghanistan zo lang mogelijk vrijhouden, ondanks ie oprukken van den radicaal-islamitische Taliban. Welnu zijn er verschillende scenario’s voordat indien den situatie te onveilig wordt.,Ie ambassadepersoneel is ter plaatse onder meer nog nodig wegens den asielaanvragen van den Afghaanse tolken plusteken ander plaatselijk personeel te kunnen afhandelen, zegt demissionair minister Bijleveld van Defensie. “We uitrichten onzerzijds best ze hier naartoe te halen met iedere vlucht diegene we kunnen vinden. Ie gaat nog wegens enkele tientallen.”,Bijleveld wil weinig vergeten overheen den veiligheidssituatie maar zegt dat ie ambassadepersoneel wordt beveiligd doorheen “inherent mensen, maar zowel te samenwerkingsverband met andere terechtkomen”. Den VS plusteken Vitaal-Brittannië zenden militairen wegens nog honderden diplomaten plusteken andere medewerkers te Afghanistan te beveiligen plusteken ie land uit te promoten.,Minister Kaag van Buitenlandse Zaken heeft vanochtend nog met den subordinaat gezant gesproken overheen den veiligheidssituatie van den Nederlanders. Kaag: “Ter ie kader van den omvangrijke risico’s vermag ik er nu niks overheen zeggen. Maar er wordt dag plusteken nacht aan gewerkt zowel vanuit Dennenboom Heg indien te Kabul.”,Den oprukkende Taliban is voordat ie regering geen reden weer militair actief te wordt te den uitblinker. Bijleveld: “Jij hebt den Amerikanen feitelijk nodig. Plusteken we werkten zowel veel samen met den Duitsers. Maar dat zie ik nu noch plaatsvinden.” Ie conflict moeten aan den onderhandelingstafel wordt opgelost wordt, vindt ie regering.,Volgens Bijleveld is den inzet van Nederlandse militairen tijdens twintig klas noch voordat niets geweest. “We hebben mensen getraind plusteken geschoold, plusteken geholpen honingbij den rangschikking van ie land. Maar den situatie is welnu ernstig nu plusteken dat gaat alle mensen honingbij defensie aan ie hart.”

Related posts
Politiek

Weliswaar geen 60 Nederlanders aan scheepsdek evacuatievlucht, maar vooral Afghaanse evacués

1 Mins read
Ter den menigte diegene den afgelopen dagen vanaf vliegtuig vanuit Afghanistan is geëvacueerd, zitten minder Nederlanders dan voorheen worden gedacht. Er waren…
Politiek

Den Jonge: zeven maanden na laatste vaccinatie boosterprik voordat wie wil

1 Mins read
Iedereen diegene eentje boosterprik wil hebben, schenkkan diegene krijgen ter den zevende maand na den laatste vaccinatie. Dat zegt minister Den Jonge…
Politiek

Den Jonge: boostercampagne wordt voordat iedereen versneld

1 Mins read
Iedereen diegene ene boosterprik wil hebben, schenkkan diegene krijgen te den zevende maand na den laatste vaccinatie. Dat zegt minister Den Jonge…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *