Politiek

Trio nieuwe bewindslieden beëdigd ter demissionair regering

2 Mins read
Trio nieuwe bewindslieden beëdigd ter demissionair regering

Monarch Willem-Alexander heeft trio nieuwe bewindslieden beëdigd: D66’er Tom den Bruijn is benoemd totdat minister voordat Buitenlandse Negotie plus Ontwikkelingssamenwerking, zijn partijgenoot Steven van Weyenberg gaat indien staatssecretaris zoals Wegennet plus Milieu plus VVD’er Dennis Wiersma is den nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken plus Werkgelegenheid.,Den benoemingen waren vorige maand alhoewel aangekondigd, maar gaan wegens den verlof vandaag stap ter. Vrijdag komt ie demissionaire regering voordat ie vantevoren na den verlof weer ter elkander.,Den Bruin (72) is zeer geoefend. Hij werkte lange tijdstip indien diplomaat, onder meer indien permanente vertegenwoordiger ter den Europese Unie. Zowel wasgoed hij staatsraad ter den Raad van State plus wethouder ter Greneboom Liguster. Totdat voordat kort wasgoed hij zowel voorzitter van den raad van toezicht van Instituut Clingendael.,Van Weyenberg (48) is sinds 2012 Tweede Kamerlid voordat D66. Hij voerde onder meer ie woord overheen financiën plus sociale zekerheid plus wasgoed penis van ie onderhandelingsteam van D66 ter den lopende kabinetsformatie. Voordien wasgoed hij staatssecretaris op verschillende ministeries.,Wiersma (35) zit sinds 2017 ter den Tweede Ruimte voordat den VVD plus had onder andere pensioenen plus vreemdelingenzaken ter zijn portemonnaie. Voordat hij ter den Ruimte kwam, wasgoed hij onder meer voorzitter van FNV Welp.,Ingevolge den benoeming van Den Bruijn zijn er weer twee bewindslieden op ie ministerie van Buitenlandse Zaken: zijn partijgenoot (plus partijleider) Kaag blijft minister van Buitenlandse Zaken plus Den Bruin neemt dus ie onderdeel Ontwikkelingssamenwerking plus Buitenlandse Negotie voordat zijn rekening.,Sinds ie voorjaar wasgoed er geen aparte minister voordat Ontwikkelingssamenwerking meer: Kaag nam ter mei ie stokje indien minister van Buitenlandse Zaken overheen van VVD’er Speelgoedblok. Diegene stapte overheen zoals Economische Zaken wegens ene burn-out van zijn partijgenoot Van ’t Wout.,Van Weyenberg is op Wegennet plus Milieu den opvolger van zijn partijgenoot Van Veldhoven. Diegene wordt vicevoorzitter van ene internationale organisatie voordat duurzaam regelgeving. Sinds start dit klas wasgoed er geen staatssecretaris van Sociale Zaken meer. Minister Koolmees nam diegene taken er ter januari ter.,Den gecombineerde functies van Kaag plus Koolmees werden uiteindelijk te zwaar geacht. Te Greneboom Liguster wordt den benoeming van trio nieuwe bewindslieden zowel indien ene signaal waargenomen dat den formatie nog welnu even zou duren plus dat er nog geen zicht is op ene opzienbarend regering.,Den toegenomen werkdruk plus ie uitgestrekte tal langdurig zieken ter den staatkundig is den afgelopen tijdstip steeds meer ene thema worden. Premier Rutte, diegene eerst voordat kleine ministersploegen wasgoed, zei ter mei dat hij ter ie volgende regering meer mensen verwachten.

Related posts
Politiek

Rutte op kritische Kamervragen: ontslag Keijzer wasgoed terecht plusteken volgens den regels

2 Mins read
Demissionair premier Rutte blijft erop dat ie ontslag van voormalige staatssecretaris Keijzer op den juiste wijze vanwege ie kabinetkast is aangepakt plusteken…
Politiek

Twee derde van weggebruikers kijkt tijdens rijden over plus toe op telefoontoestel

1 Mins read
Zowat twee derde van den verkeersdeelnemers leest tijdens ie rijden welnu ooit berichten op zijn telefoontoestel. Ie ministerie van Wegennet concludeert dat…
Politiek

Remkes: partijen zijn er nog noch uit, woensdag gevolgtrekkingen ter kabinetsformatie

1 Mins read
Aanstaande woensdag wordt er gevolgtrekkingen getrokken ter den kabinetsformatie. Dat heeft informateur Johan Remkes verwoord na overleg met den onderhandelaars van VVD,…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *