Politiek

Nederland: Afghaanse asielzoekers willen kunnen wordt uitgezet

1 Mins read
Nederland: Afghaanse asielzoekers willen kunnen wordt uitgezet

Ie regering vindt dat ie mogelijk moeten blijven wegens uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoekers uit te zetwerk zoals Afghanistan. Ie ministerie van Justitie bevestigt ene mededeling uit Trouw dat Nederland samen met Denemarken, Oostenrijk, Duitsland, België plus Griekenland ene epistel daarvan heeft ondertekend aan den Europese Makelaarsprovisie.,Den makelaarsprovisie zullen met den Afghaanse regering willen gaan praten overheen naleving van ie bestaande terugkeerakkoord.,Den Europese Makelaarsprovisie vroegtijdig Europese neerdalen voorheen uitgerekend wegens voorlopig geen asielzoekers terug te zenden zoals Afghanistan, omdat dat land steeds onveiliger wordt. Den afgelopen dagen hebben den Taliban steeds meer steden veroverd op ie Afghaanse regeringsleger.,Trouw wijst erop dat den Deense regering ene persbericht heeft uitgebracht overheen den epistel aan den Europese Makelaarsprovisie. Volgens den epistel zullen ie stopzetten van uitzettingen ene verkeerd signaal zijn plus zullen ie Afghaanse gemeenschap toegevoegd motiveren toevluchthaven aan te vragen ter Europa.,Den woordvoerder van Justitie benadrukt dat nog steeds vanaf individueel geval wordt beoordeeld of iemand schenkkan terugkeren zoals Afghanistan, maar den potentie categorisch uitsluiten wil Justitie dus noch. Daarom zullen den Europese Makelaarsprovisie hierover ter gesprek willen blijven met den regering ter Kabul.,ChristenUnie-Kamerlid Ceder, diegene voorheen kritische Kamervragen heeft poneren overheen ie terugsturen van asielzoekers zoals Afghanistan, spreekt op Twitter van ene zorgelijke ontwikkeling.,Zowel voorzitter Wil Eikelboom van den Vereniging Asieladvocaten & -Juristen Nederland is verontrust. “Ie past natuurlijk ter den linie van ie Nederlandse regeringsbeleid ten exterieur van asielzoekers, namelijk dat zij er zo zoogmoeder mogelijk van willen hebben”, zegt hij. “Maar den timing is natuurlijk getikt. Want tegelijkertijd roept den overheid Nederlanders diegene ter Afghanistan zitten welnu op wegens te vertrekken. Maar asielzoekers terugsturen is geen probleem.”,Eikelboom spreken voordat ene uitzetstop. “Ie gaat daarheen steeds slechter. Dus jouw zullen op z’n minst kunnen zeggen: handelen even niks.”,Woordvoerder Martijn van der Linden van Vluchtelingenwerk noemt den aktie “schaamteloos plus roekeloos”. “Elke Afghaan diegene nu wordt uitgezet, wordt ter levensgevaar gebracht”, zegt hij. “Neerdalen mits Noorwegen, Zweden plus Finland gaven alreeds publiek aan ie verzoek van den Afghaanse overheid wegens voorlopig geen gemeenschap meer uit te zetwerk. Nederland blijkt nu uitzettingen uitgerekend ingevolge te willen zetwerk.”,Volgens hem is ie huidige Nederlandse asielbeleid nog gebaseerd op verouderde kennisgeving, plus komt er schrede ter oktober ene verfrissend ambtsbericht overheen den situatie ter Afghanistan. “Den veiligheidssituatie is tussentijds zo verslechterd plus veranderlijk dat ie uitzetten van Afghanen ene levensgevaarlijke gok is met hun leven.”

Related posts
Politiek

Verdachte van bedreigen premier Rutte blijft langer vastzitten

1 Mins read
Den 22-jarige Amsterdammer diegene wordt verdacht van ie bedreigen van demissionair premier Rutte blijft langer vastzitten. Den tribunaal bepalen op ene pro-formazitting…
Politiek

Podcast Den Dag: den impact van doodsbedreigingen op politici

1 Mins read
Politici kunnen of willen veelal noch praten overheen bedreigingen, uit veiligheidsoverwegingen of omdat zij er geen toegevoegd zuurstof aan willen geven. Afgelopen…
Politiek

Slachtoffers toeslagenaffaire plusteken aardbevingen uitgenodigd aan formatietafel

2 Mins read
Slachtoffers van den toeslagenaffaire plusteken mensen diegene gedupeerd zijn vanwege den aardbevingen te Groningen krijgen ene uitnodiging wegens hun vertelsel te uitrichten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *