Politiek

Van Nieuwenhuizen: dit schenkkan overal voorvallen, meer ruimte voordat water nodig

1 Mins read
Van Nieuwenhuizen: dit schenkkan overal voorvallen, meer ruimte voordat water nodig

“Watten den afgelopen dagen te Limburg is gebeurd, schenkkan overal te ie land voorvallen. Wij willen er rekening mee liefhebben dat wij ingevolge ie veranderende weersgesteldheid vaker met extreem weer te maken krijgen.” Dat zegt demissionair minister Van Nieuwenhuizen. Zij brengt ene visite aan ie watersnoodgebied plus neemt onder meer poolshoogte te den buurt van Venlo. Den minister zegt voorts dat zij meeleeft met alle slachtoffers plus gedupeerden te dit “macabere” situatie.,Den bewindsvrouw wil noch één op één ene zwachteling leggen met ie veranderende weersgesteldheid. “Maar ik begrijp welnu van wetenschappers dat dit zogeheten clusterbuien vaker kunnen voorkomen ingevolge klimaatsverandering. Dit is nuchter ene punt.” Iets soortgelijks zei gisteren premier Rutte waarna hij ie watersnoodgebied bezocht.,Van Nieuwenhuizen kwam zoals ie Maaspark Ooijen Wansum, ene ‘meestroomgebied’ van 540 hectare ter Venlo. Hier is volgens Van Nieuwenhuizen den afgelopen jaren ” intact veel werkgelegenheid verzetsbeweging”, zonet wegens ie water “ene weg te geven”. Zij vond ie important wegens nu te loeren hoe ie gaat.,Den minister vindt ie onbedaarlijk watten zij ziet plus hoort, maar zij is blijmoedig dat er te Nederland geen doodslaan zijn gevallen. “Indien jouw hoort watten er te terechtkomen wegens onzerzijds heen is gebeurd, dat is nuchter ene andere situatie.” Van Nieuwenhuizen heeft voeling met haar collega’s te den getroffen terechtkomen plus hoopt te augustus met hoen wegens den tafel te gaan. “Zij loeren zowel zoals onzerzijds plus dit soort projecten.”,Van Nieuwenhuizen benadrukt welnu dat Nederland er nog noch is. “Er is ene tal projecten opgestart maar er moeten nog veel meer bekeken wordt. Jij had veeleer gehad dat alle projecten alreeds be waren.”,Volgens den minister kunnen den problemen met water zichzelf zowel op andere plekken te Nederland voordoen. “Dit is noch enkel iets van dit streken, Den heftige clusterbuien waarbij te korte tijdstip zoveel neerslag zoals beneden komt kunnen zichzelf overal voordoen. Wij willen overal te speelkaart brengen waar wij nog meer ruimte voordat ie water kunnen creëren.”,Voorts zullen alle dijken weer beoordeeld willen wordt. Sommige dijken zijn alreeds aarden maar er is nog zeker 1000 kilometer te gaan, zegt Van Nieuwenhuizen, diegene spreekt van ene “hele probleem”.

Related posts
Politiek

Weliswaar geen 60 Nederlanders aan scheepsdek evacuatievlucht, maar vooral Afghaanse evacués

1 Mins read
Ter den menigte diegene den afgelopen dagen vanaf vliegtuig vanuit Afghanistan is geëvacueerd, zitten minder Nederlanders dan voorheen worden gedacht. Er waren…
Politiek

Den Jonge: zeven maanden na laatste vaccinatie boosterprik voordat wie wil

1 Mins read
Iedereen diegene eentje boosterprik wil hebben, schenkkan diegene krijgen ter den zevende maand na den laatste vaccinatie. Dat zegt minister Den Jonge…
Politiek

Den Jonge: boostercampagne wordt voordat iedereen versneld

1 Mins read
Iedereen diegene ene boosterprik wil hebben, schenkkan diegene krijgen te den zevende maand na den laatste vaccinatie. Dat zegt minister Den Jonge…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *