Politiek

Trio eenvrouwsfracties te den Ruimte: veel te doet, maar eervol werkgelegenheid

4 Mins read
Trio eenvrouwsfracties te den Ruimte: veel te doet, maar eervol werkgelegenheid

Zij zijn verfrissend te den Haagse staatkundig plusteken zij doet ie zowel nog ooit eenzaam: den trio ‘eenvrouwsfracties’ diegene sinds maart te den Tweede Ruimte zitten. Wijd trio maanden zijn Sylvana Simons (Bij1), Caroline van der Vijver (BBB) plusteken Liane greneboom Haan (ex-50Plus) nu aan ie werkgelegenheid.,Ie volk vertegenwoordigen is ene drukke werkkring, maar eervol. Daarvan zijn den trio ie ooit. “Wij hebben 17 miljoen mensen, van wie er 150 Tweede Kamerlid zijn. Mits jou ginder ene van mogen zijn…”, schetst Van der Vijver. “Dat is intact uitermate.”,Simons zegt dat zij zichzelf “eeuwig ondersteund” voelt ingevolge haar kiezers. Maar den Bij1-leider noemt ie zowel vermoeiend wegens Kamerlid te zijn, omdat staatkundig voordat haar 24 uur vanaf dag doorgaat. “Dan loop ik te den supermarkt plusteken denken ik: waarom zijn diegene labels werkelijk zo slecht leesbaar? Of te den stad denken ik: watten ene malloot gebouw plusteken waarom staat ie werkelijk wezenloos?”,Zowel ín den Ruimte is veel te doet, zeker indien jou te jou eentje bent. Er zijn vijftien vaste commissies van Kamerleden diegene verschillende onderwerpen verzorgen plusteken dan nog ene veel tijdelijke commissies. Te veel wegens jou mee te mengen voordat één Kamerlid.,Voordat Greneboom Haan is ie nog iets lastiger, omdat zij geen partij meer achter zichzelf heeft staan. Wijd ene maand na den verkiezingen ging zij met ruzie weg honingbij 50Plus, diegene ermee uit den Tweede Ruimte verdween. “Intact grappig”, noemt Greneboom Haan ie wegens weg te zijn honingbij den partij diegene haar zoals Greneboom Heg haalde. “Prettig zonder mes te jou rug, zonder onveranderlijk wegens te paardenhoeven loeren plusteken zonder op eieren te paardenhoeven wandelen.”,Greneboom Haan zegt dat zij zichzelf nog welnu focust op den ouderen-onderwerpen waarvoor is gekozen, te den praktijk zijn dat vooral sociale zaken, woon plusteken zorg. Hoewel zij ermee dus veel onderwerpen noch (of minder intensief) doet, komt ie alsnog somwijlen noch uit. “Onlangs waren er trio commissiedebatten tegelijk gepland waar ik heen wilde. Tsja, hoe dan?”,Waar Greneboom Haan senioren vitaal vindt, richt BBB zichzelf op “alles watten oprisping plusteken platteland is”. Plus dat is noch eenzaam den provisie Landbouw, merkt Caroline van der Vijver. “Wegennet is zowel vitaal, publiek vervoer plusteken wegen. Alles van Economische Zaken zowel, den provisie EU-zaken watten betreft subsidies plusteken zelfs integratie plusteken inburgering raakt ie platteland zowel.”,Simons benadrukt dat fracties natuurlijk medewerkers hebben ter steun, maar debatten, vergaderingen plusteken interviews komen weliswaar onvervalst op haar bordje terecht. “Wij hebben trachten te trechteren zoals watten voordat onzerzijds vitaal is: gelijkwaardigheid, relatie overheid-burger, mensenrechten.”,Veel te doet dus, maar er vermag dan zowel best watten lijdelijk wordt te den Ruimte, vinden zij alle trio. Greneboom Haan plusteken Simons hekelen ie waarheid dat debatten vaak verzanden te details of te allerlei zijpaden staking. “Wij willen noch den hele tijdstip ingaan op elke actualiteit, maar zo ruimte maken voordat ideologische debatten”, schetst den Bij1-leider. “Wij willen praten overheen watten voordat land wij willen zijn.”,Den Fractie Greneboom Haan-voorvrouw noemt ie formatiedebat overheen ie verslag van informateur Tjeenk Willink indien voorbeeld. “Dan opstarten partijen overheen den kinderopvangtoeslagen. Zowel intact vitaal, maar ene ander stellingname dan den formatie.” Zij noemt voorts voorstellen te den Ruimte overheen ie conflict te Gazastrook. “Ginds gaan wij weliswaar noch overheen? Er gebeurt hier zoveel voordat den bühne, ginder heb ik moeite mee.”,Volgens Simons ligt ginder ene rol voordat den nieuwe Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66). “Diegene mogen best watten vaker zeggen: dit is noch ie stellingname van debat vandaag.” Toch mogen ie voorzitterschap welnu watten strakker wordt invullen, vindt den Bij1-leider.,Ie lijkt volgens haar vaak nep den Ruimte watten vragen mogen stellen aan ie kabinetkast, terwijl ie binnenstebuiten moeten zijn. “Zij komen weliswaar aan onzerzijds verantwoording afleggen?” Daarbij praten bewindspersonen dan zowel nog vaak “lekker vaag plusteken wollig”, vindt Simons. Den voorzitter zullen watten haar betreft ministers plusteken staatssecretarissen er vaker op willen aanspreken of meer ruimte bieden aan Kamerleden wegens langer ingevolge te kunnen vragen.,Dit week kwam Simons te aanvaring met demissionair premier Rutte overheen ene motie diegene zij had voorgelegd:,Van der Vijver probeert te den Ruimte zo over plusteken toe ene praktische vooruitgang aan te dragen, vertelt zij. Totdat nog toe zonder veel welslagen. Zo wilde zij ene formatiewhatsappgroep zodat den Ruimte voortaan vóór den pers zullen wordt geïnformeerd overheen den voortgang. “Dat wordt dan weggelachen, dan opstarten zij overheen Zuckerberg dit plusteken dat, maar zelf komen zij noch met iets plusteken dus blijft ie lekken zoals den pers gewoon standhouden.”,Toch vindt Van der Vijver dat alles te Greneboom Heg nogal lang toestaan. Minder woorden, meer daden, wil zij zien. “Ie CDA heeft ie overheen ‘nu doorpakken’ plusteken D66 overheen ‘verfrissend leiderschap'”, haalt zij campagneslogans aan. “Maar er wordt noch doorgepakt, er is geen verfrissend leiderschap. Te positie daarvan zitten wij te ene formatie diegene hoewel kweetniet hoelang toestaan.”,Noch alles hoeft lang te duren, want alle trio den eenvrouwsfracties vinden dat zij hoewel watten hebben bereikt te den trio maanden te den Ruimte. Van der Vijver noemt ie voorstel (samen met den SP) wegens den Westerscheldetunnel tussen Zeeuws-Vlaanderen plusteken den surplus van Nederland tolvrij te maken, Greneboom Haan noemt den prikbussen diegene den wijken ingaan wegens te vaccineren.,Simons noemt den voetlicht diegene zij heeft gegenereerd voordat sekswerkers, maar zowel simpelweg den bijzijn van haar partij te Greneboom Heg. “Ie is ene tastbare prestatie dat wij ene fractie van kleur zijn.” Plus dat leidt ertoe, benadrukt zij, dat meer mensen zichzelf gaan verdiepen te watten er aan ie Binnenhof gebeurt. “Ik horen te mijn omlijning dat mensen opeens debatten gaan loeren, dat zij interesse krijgen te den staatkundig. Smaakvol weliswaar?”,Van der Vijver merkt datzelfde te haar omlijning. “Sinds jij te den Ruimte zit – plusteken zij vermelden zowel Sylvana – gebeurt er weer watten, zeggen zij dan tegen mij. Wij nemen beide geen blad voordat den mond plusteken dat spreekt den mensen aan.”,Nu ie reces onvervalst is begonnen na ie reserve ingelaste coronadebat van woensdag, hebben den fractieleiders geen Haagse verplichtingen totdat plusteken met 6 september. Maar zij hebben weliswaar toereikend te doet.,Zo wil Greneboom Haan dit zomer ene besluiten nemen overheen haar toekomst. Trio partijen hebben haar “tastbaar” gevraagd zichzelf honingbij hoen aan te sluiten plusteken zij overweegt ie serieus wegens overheen te stappen. Welke partijen ie zijn, wil zij nog noch vergeten. Welnu dat den optie wegens ene inherent partij op te uitbalanceren zowel nog op tafel ligt, of gewoon zo standhouden indien eenpitter.,Van der Vijver heeft den komende weken den hele zakagenda nog vol staan met allerlei werkbezoeken. “Er zijn intact veel mensen diegene hun vertelsel vergeten willen plusteken diegene wil ik noch teleurstellen”, zegt den BBB-voorvrouw.,Simons gaat ie reces tradities wegens nog ene reserve verzuring te maken te den onderwerpen diegene haar partij wil ‘doet’. “Ie is nu nog noch te veel, maar ik wil zowel noch schrede gaan schiften indien ik hoewel overwerkt op bloembed liggen. Dan is ie te laat.”,Trouwens gaat den Bij1-leider noch meteen aan den slag. “Nee, ik ga vantevoren ene week slapen.”

Related posts
Politiek

Weliswaar geen 60 Nederlanders aan scheepsdek evacuatievlucht, maar vooral Afghaanse evacués

1 Mins read
Ter den menigte diegene den afgelopen dagen vanaf vliegtuig vanuit Afghanistan is geëvacueerd, zitten minder Nederlanders dan voorheen worden gedacht. Er waren…
Politiek

Den Jonge: zeven maanden na laatste vaccinatie boosterprik voordat wie wil

1 Mins read
Iedereen diegene eentje boosterprik wil hebben, schenkkan diegene krijgen ter den zevende maand na den laatste vaccinatie. Dat zegt minister Den Jonge…
Politiek

Den Jonge: boostercampagne wordt voordat iedereen versneld

1 Mins read
Iedereen diegene ene boosterprik wil hebben, schenkkan diegene krijgen te den zevende maand na den laatste vaccinatie. Dat zegt minister Den Jonge…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *