Politiek

‘Tientallen tolken van Nederlandse militairen nog steeds vast te Afghanistan’

1 Mins read
‘Tientallen tolken van Nederlandse militairen nog steeds vast te Afghanistan’

Tientallen tolken van Nederlandse militairen diegene uit Afghanistan zijn teruggekeerd zitten nog steeds vast te ie land plusteken varen onheil, ondanks den gelofte van ie demissionaire kabinetkast wegens zij zo snel mogelijk te veiligheid te brengen. Dat schrijft Trouw op ondergrond van gesprekken met betrokkenen. Zowel zijn er zorgen overheen ie loterijlot van beveiligers, omdat zij noch onder den tolkenregeling vallen.,Den tolken diegene voordat den Nederlandse militairen hebben gewerkt varen onheil omdat zij ingevolge den Taliban wordt waargenomen indien landverraders. Na ie vertrek van den Nederlandse militairen vorige maand, zei demissionair minister van Defensie Bijleveld dat zij haar stinkende best zullen uitrichten wegens den tolken plusteken hun families zoals Nederland te halen.,Op dit uur zijn er van den 273 tolken volgens ie ministerie van Defensie nog zeker zeventig met hun gezinnen te Afghanistan, terwijl ie land steeds onveiliger wordt. Te navolging van den Amerikanen priv zowel andere NAVO-troepen zichzelf gefaseerd terug te voorttrekken uit Afghanistan. Mits gevolg daarvan wint den Taliban meer terrein te ie land. Ie tal burgerdoden te ie land is volgens den Veiligheidsraad den afgelopen maanden fors opgelopen.,Te eentje reactie aan ie dagblad laat ie ministerie weten dat ie grootste fragment van den tolken diegene nog wachten op eentje vonnis hun verzoekschrift stap vorige maand heeft voorgelegd. Ook zullen er steeds meer aanvragen binnentreden, waaronder aanvragen van Afghanen diegene nooit met Nederlanders hebben gewerkt.

Related posts
Politiek

Planbureau: lange formatie problematisch voordat weersomstandigheden plusteken energie

3 Mins read
Ie Planbureau voordat den Milieu (PBL) is om den lange formatie ongerust overheen den uitvoerbaarheid van klimaat- plusteken energiebeleid. Wegens den klimaatdoelen…
Politiek

Formatie voorts ter Hilversum; druk wegens nu huwelijk stappen te zetwerk

1 Mins read
Informateur Remkes plusteken den onderhandelaars van VVD, D66 plusteken CDA zijn ter Hilversum vergaderingen begonnen wegens te loeren of diegene trio partijen…
Politiek

Weekend te Goois woud moeten VVD, CDA plus D66 uitweg bieden uit diepe formatie-impasse

1 Mins read
Informateur Remkes heeft met zijn heisessie precies 24 uur uitgetrokken wegens den kabinetsformatie uit ie slop te voorttrekken, veraf weg van den…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *