Politiek

Regering: Moderna-vaccin nu zowel voordat nageslacht van 12 schooljaar plus vader

1 Mins read
Regering: Moderna-vaccin nu zowel voordat nageslacht van 12 schooljaar plus vader

Koters tussen den 12 plus 18 schooljaar kunnen nu zowel gevaccineerd wordt met Moderna. Ie kabinetkast heeft ie raad van den Gezondheidsraad van gisteren overgenomen. Ie vaccin is werkzaam plus veilig voordat dit leeftijdsgroep, zo luidt ie raad.,Totdat nu toe wasgoed schattig Pfizer/BioNTech goedgekeurd voordat 12- totdat 18-jarigen. Moderna is netwerk indien dit vaccin gebaseerd op den zogenoemde mRNA-techniek.,Dat betekent dat er ter den prik ene stukje genetische code zit, diegene ie vlees begin wegens eiwitten aan te maken diegene toeschijnen op ene prote van corona. Daardoor leert ie afweersysteem ie virus te bevechten.,Vorige week gaf ie Europees Medicijnagentschap (EMA) groenkleurig licht.,Netwerken indien honingbij Pfizer/BioNTech schenkkan na ene Moderna-vaccinatie ter zeer zeldzame gevallen ene ontsteking van den hartspier of ie hartzakje performen. Dat is veelal noch ernstig, stelt den Gezondheidsraad.,Ie raadsbesluit heeft met name resultaten voordat ie vaccineren op den eilanden Saba plus St. Eustatius, omdat op diegene eilanden uitsluitend Moderna wordt ingezet, schrijft minister Den Jonge aan den Tweede Ruimte,,Vanaf dit weekend kunnen jongeren vanaf 12 schooljaar plus vader wordt gevaccineerd.,Ter Nederland zou voorlopig BionNtech/Pfizer wordt tweedehands.

Related posts
Politiek

Den Jonge: nu geen reserve reismaatregelen reizigers zuidelijk Afrika

1 Mins read
Er komen nog geen strengere maatregelen voordat Nederlandse reizigers uit zuidelijk Afrika. Voorlopig blijven vliegtuigen uit dit regio op Schiphol neerdalen, zowel…
Politiek

Onderhandelingen tegemoetkomen staart, maar dan is formatie nog noch klaar

3 Mins read
“Wij zijn eruit!” Na vele maanden van formatiegeharrewar toeschijnen dit woorden ter den lucht te zweven. Den verwachting is dat VVD, D66,…
Politiek

Rutte hoopt: voordat Kerst verrassend regering met 'meer elan'

2 Mins read
Demissionair premier Rutte hoopt dat er voordat Kerst eentje verrassend regering is, “met meer elan” dan ie huidige. Dat zei hij mits…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *