Politiek

Kleine eendaagse festivals vanaf 14 augustus onder strikte voorwaarden mogelijk

1 Mins read
Kleine eendaagse festivals vanaf 14 augustus onder strikte voorwaarden mogelijk

Kleine eendaagse buitenfestivals, voordat maximaal 750 gas zonder vaste zitplaats, zijn vanaf 14 augustus onder “strikte voorwaarden” weer mogelijk. Dat heeft ie demissionaire regering vandaag priv. Grotere evenementen zonder overnachting mogen nog noch.,Den festivals willen zonder zijn of ter ene tent diegene aan viertal zijden open is. Den gas willen gevaccineerd zijn of ene negatieve testuitslag kunnen voordoen diegene noch papa is dan 24 uur. Zowel gas diegene kunnen aantonen dat zij den afgelopen zes maanden corona hadden, mogen zoals hierbinnen.,Dit maakte demissionair premier Rutte zo beroemd:,Mogelijk wordt volgende week ter visite zoals den persconferentie op 13 augustus nog ene ander slot genomen overheen festivals met meer dan 750 gas. Ie is noch zeker of diegene dan alsnog kunnen volharden. Festivals diegene noch volharden, kunnen gebruikmaken van ie corona-garantiefonds.,Onder andere evenementenorganisator ID&T vindt 13 augustus te laat. Er zullen dan te weinig voorbereidingstijd resteren voordat festivals, zoals Dance Valley, diegene voordat dat weekend gepland zijn.,Ie handel spande daarom samen met wijd veertig andere festivalorganisatoren ene kort geding aan tegen ie regering. Dat is voorlopig aangehouden.,Ie regering heeft ene raadgeving gevraagd aan den deskundigen van ie Outbreak Management Team (OMT). Dat vindt ie op dit uur schattig verantwoorden wegens ene slot te nemen overheen kleine evenementen.,Eendaagse festivals met vaste zitplaatsen voordat den gas kunnen ofschoon wordt gehouden. Start vorige week zette ie demissionaire regering ene streep wegens meerdaagse festivals met overnachting. Diegene mogen totdat 1 september noch volharden.

Related posts
Politiek

Verdachte van bedreigen premier Rutte blijft langer vastzitten

1 Mins read
Den 22-jarige Amsterdammer diegene wordt verdacht van ie bedreigen van demissionair premier Rutte blijft langer vastzitten. Den tribunaal bepalen op ene pro-formazitting…
Politiek

Podcast Den Dag: den impact van doodsbedreigingen op politici

1 Mins read
Politici kunnen of willen veelal noch praten overheen bedreigingen, uit veiligheidsoverwegingen of omdat zij er geen toegevoegd zuurstof aan willen geven. Afgelopen…
Politiek

Slachtoffers toeslagenaffaire plusteken aardbevingen uitgenodigd aan formatietafel

2 Mins read
Slachtoffers van den toeslagenaffaire plusteken mensen diegene gedupeerd zijn vanwege den aardbevingen te Groningen krijgen ene uitnodiging wegens hun vertelsel te uitrichten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *