Politiek

Kabinetkast: alle EU-landen groenkleurig of geel, streep ingevolge meerdaagse festivals

2 Mins read
Kabinetkast: alle EU-landen groenkleurig of geel, streep ingevolge meerdaagse festivals

Ie regering past den regels voordat verlof in Europa aan. Alle neerdalen in den EU krijgen ene gele of groene kleurcode, waardoor ie makkelijk wordt erheen te trekken. Ermee brengt Nederland zijn reisadviezen te streep met den meeste andere EU-lidstaten. Reizigers willen welnu blijven voldoet aan den coronavoorwaarden diegene neerdalen stellen.,Vanaf ochtend gaan den nieuwe kleurcodes geldt. Geen onderbeen EU-land wordt dan nog ontraden indien vakantieland. Op dit ogenblik hebben Spanje, Portugal, Cyprus plusteken Andorra nog kleurcode oranje; diegene neerdalen gaan dus ochtend zoals geel. Ene land vermag exclusief nog op oranje wordt gezet indien ginds ene gevaarlijke nieuwe variant van ie virus opduikt.,Erop terugkeer zoals Nederland gaan vanaf 8 augustus zo strengere regels geldt, wegens ene nieuwe golving besmettingen ingevolge vakantiegangers te voorkomen. Alle reizigers van twaalf klas plusteken pa diegene terugkeren uit ene land met ene geel reisadvies hebben ene coronabewijs nodig. Wie volledig gevaccineerd is, vermag bewijs krijgen te den vorm van ene QR-code te den CoronaCheck-app.,Anderen willen te hun vakantieland ene PCR- of antigeentest permitteren exporteren. Stap indien diegene ontkennend is, mogen ze Nederland te. Den PCR-test mogen maximaal 48 uur oud zijn, ene antigeentest maximaal 24 uur. Den kosten van ie uittesten te ie buitenland zijn voordat inherent rekening. Noch te elk land zijn er kosten aan ene test verbonden, dit wisselt vanaf bestemming.,Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo den Jonge licht diegene strengere regels toe:,Wie met vliegtuig, boot, trein of bus reist, wordt gecontroleerd ingevolge den vervoersmaatschappij, maar ie regering benadrukt dat zowel mensen diegene met inherent vervoer terug zoals Nederland komen, gecontroleerd kunnen wordt. Mobiele teams gaan diegene controles rond den uiterste steekproefsgewijs uitvoeren. Mensen diegene noch gevaccineerd zijn plusteken zichzelf noch hebben permitteren uittesten riskeren ene boete van 95 euro. Den Koninklijke Marechaussee zullen noch opschalen wegens den controles aan den uiterste uit te voeren, zegt ene woordvoerder.,Zowel mensen diegene volledig gevaccineerd zijn, krijgen ie raadgeving wegens tijdens terugkomst te Nederland zichzelf te uittesten. Demissionair minister Den Jonge zei te ene toelichting dat den nieuwe regels meer zekerheid bieden voordat mensen diegene nog op verlof gaan. “Maar zowel meer zekerheid voordat onszelf, wegens ene nieuwe golving te ie najaar te voorkomen.”,Ie regering zet ene streep ingevolge meerdaagse festivals te Nederland, wegens den besmettingsrisico’s. Ie gaat wegens festivals indien Lowlands, Down the Rabbit Hole plusteken Mysteryland. Den festivals waren ofschoon opgeschort totdat medio augustus, daarna zullen ie regering zichzelf er weer overheen uitspreken.,Den festivalsector liet voorheen weten tijdig uitsluitsel te willen overheen ie standhouden van den evenementen straks den zomer. Diegene zekerheid is er nu: festivals overheen meerdere dagen met overnachtingen zijn totdat 1 september noch toegestaan.,Demissionair premier Rutte overheen den meerdaagse festivals:,”Helaas is ie noch verantwoorden wegens diegene evenementen ingevolge te permitteren gaan”, zei demissionair premier Rutte. Volgens hem is gebleken dat vooral ie tussentijds hertesten van festivalbezoekers noch terdege uit te voeren is. Dat hertesten is nodig omdat testresultaten maar beperkt geldig zijn.,Voordat ééndaagse festivals is er nog geen duidelijkheid. Ie regering wil op 13 augustus permitteren weten of ze ingevolge kunnen gaan.,Den uiterst betrokken ministers zijn vanochtend weer bijgepraat overheen den corona-situatie ingevolge ie OMT. Volgens Rutte is ie tal nieuwe besmettingen tussentijds aan ie valleien. “Dat is op zichzelf terdege nieuwsbericht”, zei hij, “maar we willen wakend blijven”.,Hij weeskind erop dat ie tal ziekenhuisopnames nog welnu licht stijgt. Den verwachting is dat diegene stijging nog welnu ene twee weken doorzet, maar zichzelf daarna stabiliseert. “Den situatie te den zorg lijkt beheersbaar”, zei Rutte.

Related posts
Politiek

CDA-bestuur draagt Hans Huibers voordat indien nieuwe voorzitter

1 Mins read
Ie partijbestuur van ie CDA heeft voormalige Tweede Kamerlid Hans Huibers voorgedragen indien nieuwe voorzitter. Hij maakt daardoor volwassene mogelijkheid wegens op…
Politiek

CDA-bestuur draagt Hans Huibers voordat mits nieuwe voorzitter

1 Mins read
Ie partijbestuur van ie CDA heeft voormalige Tweede Kamerlid Hans Huibers voorgedragen mits nieuwe voorzitter. Hij maakt daardoor volwassene mogelijkheid wegens op…
Politiek

Peilingwijzer: D66 verliest meer terrein te moeizame formatie

2 Mins read
Kort na den start van den inhoudelijke onderhandelingen overheen eentje nieuwe samenwerking gaat D66 er te den Peilingwijzer stevig op achteruit. Staart…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *