Politiek

Grapperhaus wil snel met advocaten kroongetuige praten overheen bewaking Peter R. Den Vries

2 Mins read
Grapperhaus wil snel met advocaten kroongetuige praten overheen bewaking Peter R. Den Vries

Justitie wil met den advocaten van kroongetuige Nabil B. wegens tafel wegens te praten overheen ie research zoals den bewaking van den vermoorde misdaadjournalist Peter R. den Vries. Dat schrijft demissionair minister Grapperhaus van Justitie aan den Tweede Ruimte. Ie gesprek zullen op korte termijn willen plaatsvinden. Den Vries trad op indien vertrouwensman van Nabil B.,Den advocaten van B., Peter Schouten plus Onno den Welp, hebben weinig vertrouwen ter ie research, dat wordt geleid onderbrak topambtenaar Tjibbe Joustra. Diegene wasgoed voorheen den Vaderlands Co√∂rdinator Terrorismebestrijding, den voorloper van den huidige NCTV.,Schouten plus Den Welp twijfelen daarom aan den zelfstandigheid van dat research. “Den vleeshouwer keurt zijn inherent vlees”, zei Schouten dit week ter ie radioprogramma NOS Met ie Oog op Ochtend.,Maandag stelde den SP alhoewel Kamervragen aan Grapperhaus overheen den bewaking van Den Vries. Hooggelegen tijdstip, aldus pleitbezorger Schouten. Voordat Peter R. den Vries worden doodgeschoten zijn zowel B.’s broer Redouan plus zijn pleitbezorger Derk Wiersum vermoord.,Nabil B. is kroongetuige ter ie zogenoemde Marengoproces tegen Ridouan Taghi plus andere verdachten. “Zij hebben via den NCTV plus ie Publiek Ministerie ie eerste verkeerslicht gemist, den onschuldige broer Redouan. Zij hebben ie tweede verkeerslicht gemist, pleitbezorger Derk Wiersum. Plus nu hebben zij ie derde verkeerslicht gemist. Daarheen moeten research zoals komen”, aldus Schouten.,Den advocaten van Nabil B. werkten samen met Peter R. den Vries plus leverden alhoewel ooit kritiek op ie tekort aan bewaking van Den Vries ter ie televisieprogramma Op1. Den Vries wilde zelf geen permanente bewaking, maar dat betekent noch dat den Staat helemaal niets had willen uitrichten, zeiden zij waarna.,Grapperhaus schrijft aan den Ruimte den vraag wegens ene onafhankelijk research te vatten plus ziet dat met den benoeming van Joustra zo gewaarborgd. Hij heeft Joustra gevraagd wegens zijn ervaring met onafhankelijke onderzoeken, waaronder dat zoals den toedracht van den ramp met vlucht MH17. Zowel wasgoed Joustra voorzitter van den Onderzoeksraad voordat Veiligheid. Grapperhaus ziet Joustra’s kennis plus ervaring indien zeer relevant.,Grapperhaus schrijft dat den provisie voorts zullen zijn uit twee andere mensen: hoogleraar Meurs van den Erasmus Universiteit plus oud-procureur-generaal Van Wijk. Volgende week hoopt hij den definitieve samenvoeging van den provisie vertrouwd te kunnen maken.,Mikpunt van ie research is wegens te achterhalen welke verwittiging overheen den bewaking van Den Vries op welk uur via welke (overheids-)partij vertrouwd wasgoed plus ter hoeverre er iets met diegene verwittiging is gedaan. Te september zullen alle feiten rond den bewaking van den doodgeschoten misdaadjournalist bovenin tafel willen zijn, aldus den demissionaire minister.

Related posts
Politiek

Hierover vasthouden den hoofdrolspelers ter den formatie den kaken op jawel

3 Mins read
Na ie maandenlange wie-met-wie-geharrewar is den formatie ene week geleden tenslotte ter den inhoudelijk stadium terechtgekomen. Viertal partijen onderhandelen overheen watten ene…
Politiek

CDA-bestuur draagt Hans Huibers voordat indien nieuwe voorzitter

1 Mins read
Ie partijbestuur van ie CDA heeft voormalige Tweede Kamerlid Hans Huibers voorgedragen indien nieuwe voorzitter. Hij maakt daardoor volwassene mogelijkheid wegens op…
Politiek

CDA-bestuur draagt Hans Huibers voordat mits nieuwe voorzitter

1 Mins read
Ie partijbestuur van ie CDA heeft voormalige Tweede Kamerlid Hans Huibers voorgedragen mits nieuwe voorzitter. Hij maakt daardoor volwassene mogelijkheid wegens op…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *