Politiek

Datalek op ministerie van Justitie, persoonsgegevens van 65.000 ambtenaren

1 Mins read
Datalek op ministerie van Justitie, persoonsgegevens van 65.000 ambtenaren

Den persoonsgegevens van tienduizenden ambtenaren zijn op verkeerde plekken beland. Volgens demissionair minister Grapperhaus van Justitie plus Veiligheid gaat ie datalek wegens 65.000 overheidsmedewerkers, vooral van zijn inherent ministerie.,Ene externe medewerker diegene via ie ministerie van Justitie plus Veiligheid kwaliteitscontroles uitvoerde, had ter uitblinker met den regels ene analysetool van ie ministerie “zoals ene inherent werkomgeving” gekopieerd plus vervolgens zoals den systemen van ie Publiek Ministerie plus den GGD GHOR, waar hij zowel voordat werkte. Erop ie kopiëren van den tool zullen zowel den persoonsgegevens onbedoeld zijn gekopieerd.,Grapperhaus zegt dat hij den zaak schel opneemt. Ie datalek bevatten persoonsgegevens zoals den naam, ie mailadres, ie soort dienstverband plus ie paspoortnummer van ambtenaren. Ie gaat noch wegens privéadressen of telefoonnummers of wachtwoorden.,Ie lekkage worden ontdekt doorheen den GGD GHOR via ene routinecontrole. Meteen worden ie ministerie van Justitie plus Veiligheid op den hoogte gebracht.,Er zijn drietal onderzoeken gestart zoals ie datalek. Alle betrokken ambtenaren zijn geïnformeerd.

Related posts
Politiek

Rutte op kritische Kamervragen: ontslag Keijzer wasgoed terecht plusteken volgens den regels

2 Mins read
Demissionair premier Rutte blijft erop dat ie ontslag van voormalige staatssecretaris Keijzer op den juiste wijze vanwege ie kabinetkast is aangepakt plusteken…
Politiek

Twee derde van weggebruikers kijkt tijdens rijden over plus toe op telefoontoestel

1 Mins read
Zowat twee derde van den verkeersdeelnemers leest tijdens ie rijden welnu ooit berichten op zijn telefoontoestel. Ie ministerie van Wegennet concludeert dat…
Politiek

Remkes: partijen zijn er nog noch uit, woensdag gevolgtrekkingen ter kabinetsformatie

1 Mins read
Aanstaande woensdag wordt er gevolgtrekkingen getrokken ter den kabinetsformatie. Dat heeft informateur Johan Remkes verwoord na overleg met den onderhandelaars van VVD,…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *