Politiek

Conflict Bij1 overheen uitsluiting Quinsy Gario loopt hooggelegen op

3 Mins read
Conflict Bij1 overheen uitsluiting Quinsy Gario loopt hooggelegen op

Er is ene conflict ontwikkeling tussen ene stukje van den leden plusteken ie landelijke partijbestuur van Bij1. Afgelopen maandag worden den nummer 2 op den kandidatenlijst, Quinsy Gario, geroyeerd, sindsdien stevenen den gemoederen op sociale media onder leden plusteken sympathisanten hooggelegen op.,Ie lidmaatschap van Gario is wegens onduidelijke uitgangspunten beëindigd. Maandag kwam zoals zonder dat er signalen waren “dat noch iedereen zichzelf veilig voelde hierbinnen den partij”. Ie bestuur had diegene signalen permitteren onderzoeken vanwege ene advocatenbureau. Plusteken dat rapporteerde dat er beschuldigingen tegen den nummer 2 op den kieslijst zijn binnengekomen.,Ie is noch vertrouwd wegens watten voordat beschuldigingen ie gaat, maar volgens den partij zijn ie er zeker tien. Diegene gaan noch overheen seksueel grensoverschrijdend rijrichting, maar er zullen welnu sprake zijn van “slachtoffers”. Mee wegens hoen te beschermen, is ie rapport totdat nu toe noch publiek vervaardigd.,Tussentijds is priv wegens zaterdag, op ene alreeds geplande samenkomst met den leden, weliswaar rondheid van zaken te geven. Partijvoorzitter Mills zegt tegen den NOS te vatten dat mensen noch snappen waarom ie lidmaatschap van Gario is ingetrokken. “Wij hebben den details noch zoals zonder gebracht, omdat wij diegene vooraf met Quinsy willen doorspreken. Dat is den koninklijke weg, maar wij wordt vanwege dit leden nu gedwongen daarvan voltooid te wijken.”,Quinsy Gario, vooral vertrouwd van zijn acties tegen Zwarte Piet, reageert totdat nu toe noch op verzoeken van den NOS wegens zijn kantkloswerk van ie vertelsel te zei. Ter dagblad Trouw zei hij maandag dat hij officieel nog noch op den hoogte is gebracht van zijn uitsluiting. Hij zullen noch zijn gehoord vanwege den onderzoekers van ie advocatenbureau plusteken probeerde zoals inherent zeggen kloppend pestgedrag plusteken machtsmisbruik aan den schandpaal te stellen.,Stap mits Gario weet waarom hij uit den partij wordt gezet, vermag hij overwegen wegens tegen dit besluit te beroep te gaan, is te oplezen te ene epistel diegene vandaag zoals ie bestuur is getogen, plusteken te handen is van GeenStijl.,Den epistel is ondertekend vanwege tweehonderd Bij1-leden diegene “kolossaal geschokt” zijn vanwege ie nieuwsbericht. Zij willen opheldering plusteken excuses. “Ingevolge Quinsy neer te zetwerk mits ene ramp voordat ene veilige werksituatie, wordt er ingespeeld op den racistische ‘enge Zwarte man’ trope. Dit is volledig onacceptabel.”,Den mensen diegene achter Gario staan, zetwerk op sociale media onder meer vraagtekens onder ie research vanwege ene “all-white advocatenbureau” plusteken ie “witten bestuur” van den partij. Mariam El Maslouhi, bestuurslid van Bij1 te den gemeente Dennenboom Heg, zegt op Twitter dat zij “alreeds snel heeft geoefend hoe sommige mensen van ie bestuur noch weten hoe zij zwarte mensen plusteken mensen van kleur horen te bejegenen”.,Volgens El Maslouhi wasgoed ie kloppend Gario diegene Bij1 Dennenboom Heg immermeer “heeft gesteund plusteken gekalmeerd”.,Recht daartegenover staat onder anderen Sandra Salome, voorzitter van den Bij1-afdeling Rotterdam. Zij zegt op Twitter: “Religie ie slachtoffer. Dus zowel mits den ‘dader’ iemand is waar jij immermeer zo tegenop keek.” Zij voegt daaraan toe dat zij “te shock” is vanwege den reacties van mensen diegene van alles denken te weten, maar ie noch hebben overheen “mensen diegene slachtoffer zijn van onveiligheid”.,Zij is ontsteld dat dit mensen zichzelf nooit meer wagen uit te spreken. “Van slachtoffers ‘vergen’ dat zij bewijzen leveren van den gebeurtenissen. Dat is zij nog ene keer blootstellen aan toxisch rijrichting. Dat vermag plusteken toestemmen nooit.”,El Maslouhi reageerde vandaag nog op ie vertelsel van Salome: ,Partijvoorzitter Mills hoopt dat ie conflict zaterdag vermag wordt opgelost. Zij wijst erop dat Bij1 onder uitstek ene partij is diegene opkomt voordat slachtoffers. “Wij hebben ene gedragscode onder Bij1. Ginds moeten iedereen zichzelf aan vasthouden. Ie boeit mij dan noch wie jij bent. Of jij den monarch bent of ene oprisping, diegene gedragscode geldt voordat iedereen. Dus zowel voordat iemand mits Quinsy Gario met veel identiteit.”,Zij heeft onbegrip voordat den kritiek dat ie bestuur te wit zullen zijn. “Maar dat den associatie wordt gelegd met ie veranderingsproces rond Gario vind ik zeer beledigend.” Volgens haar is er maar ene kleine menigte leden diegene zichzelf nu vinnig uitspreekt. “Wij krijgen daarnaast zowel veel steunbetuigingen uit den partij. Maar diegene mensen terpostbezorging noch plusteken schreeuwen noch zo hard.”

Related posts
Politiek

Onderhandelingen tegemoetkomen staart, maar dan is formatie nog noch klaar

3 Mins read
“Wij zijn eruit!” Na vele maanden van formatiegeharrewar toeschijnen dit woorden ter den lucht te zweven. Den verwachting is dat VVD, D66,…
Politiek

Rutte hoopt: voordat Kerst verfrissend regering met 'meer elan'

2 Mins read
Demissionair premier Rutte hoopt dat er voordat Kerst eentje verfrissend regering is, “met meer elan” dan ie huidige. Dat zei hij mits…
Politiek

Geen Sinterklaasakkoord, Ruimte na volgende week bijgepraat overheen formatie

1 Mins read
Ene ‘Sinterklaasakkoord’ indien slotstuk van den lange formatieonderhandelingen zit er noch ter. Dat valt op te maken uit ene epistel diegene den…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *